Корнелия Нинова за ГЕРБ: Срещу себе си имаме глухи хора, които мълчат като риби

  • 08 декември 2011 13:52

  • 1665
  • 1
Корнелия Нинова за ГЕРБ: Срещу себе си имаме глухи хора, които мълчат като риби
©

Побъркаха държавата.

С тези думи депутатът от ПГ на Коалиция за България и председател на социалната парламентарна комисия Драгомир Стойнев изрази възмущението си от действията на управляващите по отношение на общественото осигуряване и пенсионната реформа.

Той напомни снощния опит на ГЕРБ да прокара пенсионната реформа на тъмно, без никой да знае какво се случва в пленарна зала. „Това не е прозрачно управление, това е безлично управление”, заяви Стойнев.

„Срещу себе си имаме глухи хора, които не искат да чуят никакви аргументи и мълчат като риби”, добави Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Тя отбеляза, че в рамките на снощното заседание имаше 42 изказвания от страна на опозицията и нула изказвания от управляващите в защита на позициите си. „Това не е реформа, а война на посредствеността срещу разума, срещу аргументите, война срещу хората”, каза Нинова.

„Хората искат едно просто нещо – животът им да е предвидим. Това правителство не им дава никакъв шанс”, добави Петър Курумбашев. По думите му българите нямат предвидимост за живота си и никой не знае кога ще се пенсионира. Депутатът напомни, че хората се пенсионираха по едни правила през 2009г., по други правила през 2010г., по трети - през 2011г. Според социалистите, ГЕРБ ще останат верни на себе си и ще предложат нови промени догодина. „Оценката за реформата на ГЕРБ беше написана на един от плакатите на протеста пред парламента – „Бачкай, бачкай и умри”, отбеляза Петър Курумбашев. Той изтъкна, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е изправен пред избор – тъй като заяви, че не иска да е премиер на държава, в която има протести, трябва да избере– да забрани протестите или да не бъде премиер.

Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на напомни, че БСП категорично се противопоставя на всякакво вдигане на стажа и на възрастта. По думите му на този етап нищо не налага тази мярка, още повече че има криза, има висока безработица, а ЕК сочи с пръст България, обявявайки я за най- бедната държава в ЕС. Депутатът от левицата изреди част от конкретните предложения на ПГКБ за увеличаване на приходната част на бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО). От левицата предлагат увеличаване на максималния осигурителен доход, така че богатите хора да бъдат съпричастни с кризата. „Защо хората с по- високи доходи, например- депутатите, министрите, премиерът – защо те да не плащат повече?”- попита Петър Курумбашев.

ПГКБ предлага още гъвкави форми на пенсиониране и увеличаване на осигуровките с 2,2 пункта, което ще донесе приход от над 400 млн.лв. Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на призова социалният министър да извади всички социални плащания от системата на ДОО. Според председателя на социалната комисия основната причина да не се събират приходи е толерирането на сивата икономика и провалът на ГЕРБ в заетостта. „Когато целият народ негодува, синдикатите организират стачни действия, зърнопроизводителите и железничарите са на улицата, когато майки с колички стачкуват- ти да не им обърнеш никакво внимание!”, възмути се Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. Той изтъкна, че ЕК никъде не казва, че възрастта в България трябва да се вдигне - тя трябва да бъде съобразена с продължителността на живота и със здравния статус на нацията. „Вдигането на възрастта не помага на този етап на системата”, категоричен беше депутатът. По думите му целта на ГЕРБ е хората да се пенсионират трудно. „Това, което правят ГЕРБ не е реформа, това е хаос”, добави Стойнев.

По повод предстоящото гласуване на държавния бюджет, Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за отбеляза, че управляващите толерират сивия сектор и прехвърлят тежестта на кризата върху обикновения човек. За да се аргументира, тя даде два примера. Първият е, че в Закона за бюджета се предвижда ръст на БВП от 1 до 2,9. В същото време се планира приходите от корпоративен данък да паднат със 7%. Тоест – икономиката ще расте, но приходите от фирмите и от производство ще падат. Единственото обяснение според депутата от левицата е, че по- голямата част от бизнеса е в сивия сектор и това на практика се узаконява от мнозинството в парламента. Вторият пример - предвижда се инфлация от 2,8% догодина, замразени доходи, което означава, че цените ще растат, а хората ще обедняват. В същото време Дянков предвижда да събере повече приходи по ЗДФЛ, тоест повече данъци от обикновените хора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1665 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2014.07.09 | 22:13

1
Мълчат като п--ки.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини