Сергей Станишев: Политическата линия на ръководството на БСП е шизофренна

  • 04 май 2024 17:56

  • 1826
  • 13
Сергей Станишев:  Политическата линия на ръководството на БСП е шизофренна
© Булфото (архив)

„Има риск да загубим 6-8 млрд. лева, безвъзмездно дадени от Европейския съюз, това заяви бившият премиер на България Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

 Мотивите срещу Истанбулската конвенция са една фалшификация, има решение на Конституционния съд – никой не може да ни задължи да изпълняваме нещо, на което КС е казал: „Не”, каза още събеседникът на медията-

„Левицата не може да бъде консервативна, тя е за промени. Резултатите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е говорят ясно - те се свиват като шагренова кожа”, допълни той.

Относно предстоящите избори и фактът, че той няма да се кандидатира за Европейския парламент, той каза, че това решение било очаквано.

„Не съм имал илюзии, че при това ръководство на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е аз няма да бъда в листите. Припомням Ви, че през 2019 г. когато бях преизбран за трети път за президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) с 83%, лидерът на партия, която е член на ПЕС пожела да не бъда в листата. Тогава имаше бунт и обориха това решение. Причината да не съм в листата е, че може би първи – през 2018 г. казах, че политическата линия на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, изкорубването на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е от европейското, е погрешно. Това има своята цена”, каза бившият президент на ПЕС.

По думите му проектът на Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на има заряд, има енергия. „Много леви и лявоцентристки избиратели няма да гласуват, защото не виждат за кого”, обясни той и допълни, че за него е въпрос на отговорност да се гласува на избори.

„Аз съм единственият бивш председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, който все още е в партията. Минах през цялата процедура на номинации, знаейки, че няма да бъда номиниран от партията от уважение към хората. В листата има много хора, които повече прилягат на листата на „Възраждане”, отколкото на една европейска партия. Политическата линия на ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е шизофренна. Те хем са в ПЕС, хем обясняват колко се различават”, каза Станишев.

Запитан защо Елена Йончева е предпочела да се яви на изборите за ЕП от страна на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, той каза, че всеки има глава на раменете си. „Всеки прави своя избор. Аз приемам всеки избор, който човек прави за себе си. Всеки избор има своята цена”, допълни Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Той даде пример с участието си в конференция в Румъния – политиците там знаят какво правят. „Ние изглеждаме нелепи в очите на хората”, обясни политикът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1826 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2024.05.06 | 09:13

13
Добре е, че си пpизна, дe бил. Всичките комунисти сте изpoди и животни, бopeщи се с всичка силa за влaст и пapи, а ти, Станишко, си идиoтът на евpeите.
ИСТИНАТА

2024.05.05 | 19:49

12
КОЙ, КОЙ, КОЙ ПРЕДЛОЖИ Пеевски???? КОЙ, КОЙ, КОЙ се ЦЕЛУВА на "Орлов мост" и с КОГО???? КОЙ, КОЙ, КОЙ ПРЕДЛОЖИ Йончева за Европа???? Кой, кой, кой, кой,............. КОЙ????!!!
Червен комунопитек

2024.05.05 | 09:46

11
Че то има ли нормален комунист бе педал?
Млък !

2024.05.05 | 07:56

10
Срама нямат ! Всичките ни политикани стават само за боклука ! Извратеняци и всякаква алчна, некадърна и словоблудна паплач !

2024.05.04 | 23:03

9
Този нито дума не казва как пое БСП като водещата партия в България а я остави пропаднала, на десетки проценти зад ГЕРБ.

2024.05.04 | 22:25

8
Недели дасе пишеш на голяма работа ами се обединявайте,стига толкова раждания.

2024.05.04 | 21:27

7
ТЪПАНАР

2024.05.04 | 20:33

6
Станишко... КРАЙ НА УКРАЙНА!

2024.05.04 | 18:58

5
тя трупа стаж за пенсия с високи заплати
бай Ставри

2024.05.04 | 18:49

4
"другарю" Станишев, а КЪДЕ са НОЩНОТО ШКАФЧЕ и ПЪТНАТА КАРТА, знаете ли?! А, защо поне НЕ ПОПИТАТЕ?!

Добави коментар

Водещи новини