Павел Шопов: Проблемите в пенсионната система се завоалират

  • 17 ноември 2011 13:56

  • 1102
  • 0
Павел Шопов: Проблемите в пенсионната система се завоалират
©

Увеличаването на възрастта за пенсиониране и увеличаването на минималната пенсия са начини да се завоалират проблемите в пенсионната система, като уж ще се правят преструктурирания.

Това каза пред Агенция "Фокус" зам.-председателят на ПП "Атака" Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година . "Проблемът в пенсионната система не е този. Там въпросът не е да се постига резултат или да има някакви положителни или отрицателни последици. Това е едно място, където се дават едни пари, които определени хора ще ги вземат; колкото повече пари се дадат, толкова повече тези заслужили лица, работили цял живот, ще получат по-достоен живот в своите старини. И понеже тази система е била винаги ощетена, неглижирана, и се дават много малко пари в сравнение с други области, нещата стоят така", посочи Шопов.

„От „Атака” смятаме, че въпросът е не - как да се преразпределят парите, въпросът е как да се осигурят повече пари. Ние посочваме десетки начини. Ако се възприемат нашите идеи или някои от тях, ще има и повече пари, които министърът на финансите ще може да преразпределя”, каза Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година .

Промените в оценяването и заплащането на държавните служители е с една- единствена цел - да се намалят заплатите. Това са основните мотиви, както и да се обосновава, както и да се завоалира, каквито и основателни мотиви да се изтъкват за това, включително и европейска практика и директиви, каза Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година . Това е целта на занятието – да се намалят заплатите, които и без това не са никак високи. Това е една от причините и за лошото качество на изпълняваната работа и за корупцията. В този момент това се прави конюнктурно, за да може да се вържат бюджети, да се вържат пари в съвсем непосредствен план. Финансовият министър и правителството не ги интересува промяната на правоотношението и структурата на заплащането в България, интересува ги по този начин да могат да вържат двата края на тежката криза, в която се намираме, заяви зам.-председателят на "Атака".

"Има учреждения, на които просто няма критерии, по които да се оцени по-добра и по-лоша работа. Това е невъзможно. Нещата ще се правят по усмотрение и ще зависят от свободната преценка на т.нар. ръководители. Това са, общо взето, едни „партизани”, поставени от управляващата партия или от по-предишни партии, или трансформирали се в полза на сегашната партия, които по този начин да упражняват определен партиен контрол и да държат в подчинение служителите и така да си изпълняват партийните директиви", каза още Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година .

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1102 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини