Драгомир Стойнев: Пенсионната реформа е провал

  • 16 юни 2011 10:52

  • 2383
  • 2
Драгомир Стойнев: Пенсионната реформа е провал
© Булфото

Депутатът от левицата подчерта, че правителството си е позволило цинично да се подиграва с обещанията към хората за по-високи доходи.

„Единият министър от три месеца ги увеличава, а другият ги намалява”, каза той.

Стойнев посочи, че според Евростат България е страната, в която равнището на безработица расте с най-бързи темпове от всички държави в ЕС. Днес процентът е около 12 %, а за 2 години броят на работните места е намалял с над 300 000.

„Всеки трети младеж трябва да избира дали да емигрира или да остане в България и да влезе в престъпния свят. Броят на дългосрочните безработни надвиши 200 000. Вие гордо съкратихте мерките за пазара на труда с над 120 млн. лева и те не могат да бъдат компенсирани от европейските програми”, обърна се към управляващите депутатът.

Според него обществените разходи за търсене на работа и преквалификация са изключително ниски. „Брюксел подчертава, че българските граждани са поставени в най-голям риск от изпадане в крайна бедност”, добави Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Той каза още, че 63 % от българите са затруднени да плащат сметките си за ток, вода и парно и че 7 % от домакинствата пропускат основни хранения. Средното ниво на бедност в България е 5 пъти над това в ЕС, пресметна депутатът.

„Пенсионната реформа е в провал, защото тя не решава въпроса с жизненото равнище на пенсионерите. Европейската комисия я оцени като зле замислена и несвързана с продължителността на живота в България, нито с удължаването на трудовия живот на хората. Десетки хиляди български граждани не могат да се пенсионират, а други десетки хиляди са в предпенсионна възраст и работа за тях няма. Пенсиите се обезценяват постоянно заради непрекъснатата инфлация", заключи Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Социалният министърТотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко заяви, че Стойнев цитира неверни неща за пенсионната реформа, относно позицията на Европейската комисия. "Те посочват, че трябва да има оперативност на процеса по пенсионната реформа и няма никаква доза истина в нещата, които твърдите. За някои сигурно пенсионната система е трябвало да бъде по-добра, но ние намерихме най-балансираното решение с търсене на това тя да бъде по-устойчива без дефиците", каза Младенов.

По думите му, правителството трябва да изпълнява стриктно приетото от парламента, в името на устойчива пенсионна система.

В лично обяснение Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на каза, че цитира данните много добре и че за да се усвояват средствата, трябва да има последователност на надграждане, а не на конфронтации.

Последвайте канала на

2383 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
избирател

2013.09.21 | 16:28

2
Г-н Др.Стойнев трябваше най-напред да информирате колегите си депутати и конкретно тези,които са с къса памет и са пуснали отдавна котва в НС-кой и кое прави-телство именно ликвидира истинската Наредба за пенси-ите,Правилника за категоризиране на труда и изфабри-кува новият Кодекс за социално осигуряване през 1999 г. Защо в Гърция и Франция мъжете се пенсионират на 60 г.
Демирева

2011.12.08 | 17:49

1
Господин Стойчев е напъ.но п,ав

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини