Цонев: Заплахата за живота на Пеевски е много сериозна

  • 22 февруари 2016 17:58

  • 3831
  • 11
Цонев: Заплахата за живота на Пеевски е много сериозна
©

Знам само това, което бе изнесено в медиите. Нямах възможността днес да се видя с него. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на по повод информацията, че депутатът от същата партия Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на от днес е с охрана от НСО заради заплаха за живота му.

Това, което ме учуди, е, че Делян се е съгласил, тъй като и друг път е имало заплахи, но той е отказвал, имаше си лична охрана. За да се съгласи сега, очевидно сигналът е много сериозен. Пред мен никога не е споменавал, че се страхува за живота си. В нашата дейност се случва да засегнеш нечии интереси, но затова има служби, добави Цонев.

От момента, в който беше кандидат за шеф на ДАНС до оставката му няколко часа по-късно, имам чувството, че обществото само с него се занимава. Не е нормално, много е странно. Някъде да сте прочели нещо против политика Пеевски – занимават се само с бизнеса му, макар че той е прозрачен. Колкото по-прозрачен е Пеевски, толкова повече слухове излизат. Има Търговски регистър, където много ясно може да се види кои фирми са негови, заяви Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Ако премиерът спре всички поръчки, за които се говори, че са на някой, не трябва да има обществени поръчки в България. По слухове не се работи. Искаме да бъдем като европейските държави – там по слухове не се работи, работи се по документи. По документи нещата не стоят така, както в медиите. Премиерът така е преценил, така е постъпил, но тези спрени поръчки, за които се говори, че са на Пеевски, не са негови, просто не са. Аз мога да кажа, че спряната обществена поръчка за личните карти е на Прокопиев. Така е преценил премиерът. Отговорността е негова и тя не е малка. Нека му дадем това право, коментира депутатът от ДПС.

Попитан дали знае да има забрана да влиза в Турция, Цонев посочи, че единственият начин да разбере е като отиде на място на границата и провери дали ще го пуснат. По закон те не са длъжни да дават обяснения, каза той.

Върху мен не е упражняван, но върху мои колеги е упражняван натиск да отидат в партията на Местан. Имало е изречения от рода: "Или подкрепяш Местан, или си против Турция". И колегите, и активът на партията, и редовите ни симпатизанти са притеснени, тъй като роднините на много от тях живеят в Турция. Това е притеснително, че ако на някои от тях получат забрана, ще се разделят семействата. Ако тези заплахи са истина, това означава, че има сериозна намеса от страна на Турция, категоричен е депутатът от ДПС.

В отговор на въпрос къде е взето решението за сваляне на доверието на ДПС от кабинета "Орешарски", Цонев заяви: "Във всеки случай не в легитимния орган, колегите бяха изненадани".

По повод доклада на "Аликс партнърс" за КТБ Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на подчерта, че Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, никога не е бил акционер в банката. Той, майка му и свързаните с тях фирми никога не са имали дори един лев невърнат кредит. По никакъв начин не са нарушили платежоспособността на основната маса вложители, не са довели до фалита на банката. Ние внасяме законопроект за това цялата истина да бъде изнесена на масата. Това е единственият начин слуховете да бъдат разсеяни, посочи депутатът от ДПС.

Той каза, че думите на бившия собственик на КТБ Цветан Василев, че Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е имал претенции за дялове в 15 фирми на Василев, за да няма проблеми банката, не отговарят на истината. По повод думите на Цветан Василев “На Доган му замръзна усмивката, като му показах какво е спечелил Пеевски”, Цонев заяви: "Няма как да изчезне усмивката на Доган, защото той като разговаря с такива хора, има друга гримаса".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3831 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2016.02.23 | 09:44

11
а другаря им цонев ? говорител ли е на певски ? те всички едни скромни такива , и как някойси може да каже лоша дума за тях ? а на практика застрашават живота на всички българи

2016.02.23 | 09:44

10
Когато и да го пречукат ще е късно....
абе усещайте се бе

2016.02.23 | 09:44

9
Абе ей, вие уж сте вещи във форумите и уйдурмите и не разбрахте, че заплахите са от Турция! И никой не смее да го каже направо, а всеки увърта, хвърля фишеци настрани и играе някакви игрички!
gg

2016.02.23 | 09:44

8
И защо искат да убиват тогава "политикът" Пеевски, а не някой друг депутат например.Какви са мотивите?Знаят ли се поръчителите.Работи ли се по-тяхното залавяне и т.н.Службите дължат много отговори.Ако има заплаха за този така наречен "честен" политик това значи че има заплаха за националната сигурност, ако ли не значи е замесен в криминални дела.Очакваме отговори от всички служби.
stoiko

2016.02.23 | 09:14

7
Vse mu e edno na balgarina,g-n Conev,dori si kazva mutra po malko.
жоро

2016.02.23 | 09:14

6
няма да се довърши света без вас

2016.02.23 | 09:13

5
Дреме ми за такива мафиоти като Пеевски и Борисов да ги гърмят хич не ми е жал за тях!

2016.02.23 | 09:13

4
Гъзолизачите са много. Хайтов и Цонко са от същите .

2016.02.23 | 09:13

3
КОЙ ЕВРЕИН ПИСА ЗА ХИМКО ЗАЩОТО ПЕЕВСКИ ГО БИЛ КУПИЛ И ТОВА БИЛО ЛОШО?
уточнение

2016.02.22 | 22:41

2
на кого му пука

Добави коментар

Водещи новини