Румен Петков: Непремерена стъпка е да се дава такава публичност на заплахи към премиера

  • 23 февруари 2016 14:33

  • 1917
  • 2
Румен Петков: Непремерена стъпка е да се дава такава публичност на заплахи към премиера
© Булфото

Не би трябвало да се дава такава публичност на заплахи, отправени към премиера Борисов. Това е непремерена стъпка. Няма практика назначаването на държавна охрана на депутат да се оповестява на пресконференция. Министърът на вътрешните работи и премиерът могат да наредят на главния секретар на МВР да направи това.

Това каза пред БНР Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в от АБВ, който е и бивш министър на вътрешните работи, във връзка със заплахата за живота, отправена към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и опасенията за покушение срещу депутата от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

Заплахата към премиера е изключително сложен въпрос и аз съм сигурен, че службите ще вземат мерки, но трябва да кажа, че не се прави така. Заплахи е имало срещу много български политици в последните 25 години и никога не им се е давала такава публичност. Това е непремерена стъпка. Затова и слушаме, че вървят анализи, че това е пиар мероприятие. Обществените поръчки, които министър-председателят се удари в гърдите, че ги прекратява, като същото това негово правителство ги е провело преди това с обяснение колко са чисти, почтени и необходими. Като има съмнения - да извади списъка на хората, които са провели процедурите. Да бъдат уволнени на база на тези съмнения и да вървим като държава напред, заяви Петков.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в обясни, че не се чувства достатъчно информиран, за да коментира заплахата, но обясни: "По този начин поднесено на обществото, не искам да си помисля как изглеждаме в очите на посланиците и какви доклади пишат те на своите правителства за атмосферата в България. Изглеждаме, без съмнение, ужасяващо".

Не разбирам и не приемам защо главният секретар на МВР е дал пресконференция, на която се обявява, че на депутата Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на се налага държавна охрана. Някой му е казал да я даде тази пресконференция. Това не е професионален подход и няма такава практика, подчерта бившият вътрешен министър. По думите му, министърът на вътрешните работи и премиерът могат да наредят това.

Всяка заплаха към премиера трябва да се коментира сериозно, но не трябва да ѝ се дава такава гласност, за да може по оперативен път службите да достигнат до нейния източник. Това каза експертът по национална сигурност Симеон Иванов. Той обаче се надява това да не е резултат от скалъпена пиар акция. Не знам кой ще си позволи да извърши заплаха срещу премиера, изпращайки му куршум или патрон, защото това е доста несериозно. Не се прави така. Ако искаш да извършиш нещо, първо трябва да свалиш бдителността на охраняваното лице, посочи Иванов.

Според него не е работа на МВР да дава информация чрез пресконференция за поставянето на охрана на депутата Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Това е много необмислена постъпка, заяви Симеон Иванов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1917 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.23 | 21:32

2
MNOGO E PRAV

2016.02.23 | 21:32

1
пикльооо пикльо

Добави коментар

Водещи новини