Кошлуков: Местан се опита да подчини ДПС, Доган може да бъде похвален

  • 08 януари 2016 19:48

  • 3578
  • 1
Кошлуков: Местан се опита да подчини ДПС, Доган може да бъде похвален
© Булфото (архив)

Разминаването между Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в е по-скоро, защото Местан, както не за първи път се случва сред българските турци в ДПС, реши да подчини партията и да я доближи повече до политиката на Реджеп Ердоган.

Това каза в интервю за БНР Емил Кошлуков. "Доган смята, че е достатъчно голям и интелигентен политик, за да бъде слуга на други. Той самият има по-високо мнение за себе си от това да бъде маша на чужда политика. Не го е допускал през годините. А Местан вероятно го ласкае мисълта, че участва с такива световни лидери като Ердоган в някаква геополитическа игра", допълни той.

"Политиците трябва да могат да доказват думите си с дела. А единствените дела, които могат да издадат политика, е това как е гласувал. При избора на конгресмени в САЩ основният аргумент е разпечатката им от гласуванията. Ако погледнете гласуванията на Местан, ще видите, първо, че няма нито едно различно от групата. Тоест той не е заявил това, което ни казва днес. Не е факт. Винаги е гласувал както е гласувало цялото ДПС. Няма различна политика. Ако е проруска партия и той е бил проруски. Второ, ДПС е гласувало и през 2004, и през 2007 г. единодушно, без никакво отклонение и НАТО, и ЕС. Трето, Местан е човекът, който направи с БСП и "Атака" коалиция, за да вземе властта – кабинета Орешарски. Днешните приказки, които чуваме, сигурно впечатляват хора, на които не им се чете или не искат да си направят проучването", разкри Кошлуков.

Той определи намесата на Доган в политиката на ДПС през декември като нещо, за което той може да бъде похвален. Кошлуков очаква Местан да опита да създаде нова партия, но не се ангажира с прогноза за успеха ѝ. Това би била петата партия, създадена от бивш член на ДПС, като предишните 4 не са постигнали големи успехи. Публичният образ на Местан също не е добър в момента, категоричен е бившият политик.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3578 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.09 | 15:40

1
aloooooo Mestan i Dogan sa edno ,ne6to sa namislili

Добави коментар

Водещи новини