Карадайъ: Мисията на временното ръководство на ДПС е провеждане на национална конференция

  • 09 януари 2016 15:48

  • 2499
  • 2
Карадайъ: Мисията на временното ръководство на ДПС е провеждане на национална конференция
© Булфото

Тримата временни лидери на ДПС Рушен Риза, Мустафа Карадайъ и Четин Казак са на посещение в Шумен. В едноименния хотел в града те провеждат разширено заседание с ръководните структури на партията в региона, на което обсъждат подготовката за провеждането на национална конференция на ДПС, ситуацията в партията и политическата обстановка в страната.

Структурата на ДПС в Шуменско е стабилна след отстраняването на доскорошния лидер на партията Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, каза пред журналисти областният председател на партията Нуридин Басри преди заседанието. По думите му местната организация на ДПС е имала през годините по-сериозни моменти в политическото си развитие, което я е направило единна.

На журналистически въпрос дали тримата временни лидери на ДПС се чувстват като "пионки" , Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, каза, че се чувства като част от една голяма система, каквато е представляваната от него партия. "За да може да функционира системата, различни хора заемат различни длъжности в различно време; днес ние тримата заемаме определена длъжност за определено време с определена мисия - провеждане на национална конференция на ДПС", посочи Карадайъ, цитиран от БТА.

На въпрос дали на подобни срещи като днешната се обсъжда и решението за отстраняване на доскорошния лидер на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, Карадайъ отговори, че това е една от темите, които се обсъждат, дискутират и анализират, "за да не правим подобни грешки занапред".

Карадайъ припомни, в отговор на журналистически въпрос, че Централният съвет на ДПС е взел решение да започне процедура по подготовка за провеждането на национална конференция и предстои регионалните структури на партията да изберат делегатите, които ще участват в работата й.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2499 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
aleks

2016.01.12 | 19:28

2
az sim za gosp lutvi mestan
gost

2016.01.10 | 11:16

1
Aleks ti ot ATAKA li si?

Добави коментар

Водещи новини