132 въпроса за министрите в първата пленарна седмица

  • 04 януари 2015 07:09

  • 1801
  • 1
132 въпроса за министрите в първата пленарна седмица
© Булфото

Цели 132 въпроса на народни представители очакват министър-председателя, неговите заместници и министрите в началото на новата пленарна сесия на парламента.

Заради напрегнатата работа по актуализация на бюджета за миналата година, приемането на този за настоящата и данъчните закони, за парламентарният контрол остана по-малко време. Така в деловодството са се натрупали цели 111 депутатски въпроса, на които все още не е отговорено, както и 21 питания, пише "Стандарт".

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не е отговорил само на един - от министъра на външните работи в кабинета "Орешарски" Кристиан Вигенин относно политиката на правителството по отношение на Македония, както и за развитие на туризма и икономическото сътрудничество между двете страни. Към вицепремиерите Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска също има само по един въпрос - относно размера на европейските земеделски субсидии, докато към Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 няма нито един.

Депутатите питат финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва за митницата във Видин, както и за предложенията по промяна на пенсионния модел. Вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. пък ще отговаря на генерал Атанас Атанасов от Реформаторския блок за състоянието на камерите за видеонаблюдения в София - най-вероятно заради изчезването на бившия председател на ДАНС Петко Сертов. Най-много въпроси - цели 28 - има към министъра на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Питанията към нея са основно за срокове за изграждане на пътища из страната, както и за нуждата от ремонт на различни участъци. Народните представители се интересуват и от проекта за придобиване на нови изтребители. Министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. ще трябва да отговори и за намерението му да разкрие досиетата от "Държавна сигурност" на военни разузнавачи.

Посегателствата над лекари ще е тема и през новата година, като министърът на здравеопазването д-р Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва ще трябва да отговаря на подобни въпроси. Стратегията на кабинета относно БДЖ пък ще трябва да разкаже министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. Депутатите често задават и въпроси към всички министри относно еврофондовете, става ясно от сайта на парламента. Първият контрол за тази година ще бъде на 15 януари.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1801 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BOIKO-KURVO-KURVO

2015.01.05 | 16:15

1
smurt za boiko pedala

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини