Правителството започна да разпределя парите от актуализацията

  • 04 декември 2014 07:19

  • 1037
  • 0
Правителството започна да разпределя парите от актуализацията
©

Допълнителните пари от одобрената преди седмица актуализация на бюджет 2014 вече се разпределят по министерствата.

Вчера правителството отпусна 324.7 млн. лв. на ведомства и на съдебната власт. Най-голямата сума, както обикновено, отива в МВР. Вътрешното министерство получава 125.7 млн. лв., от тях 119.3 млн. са за заплати. Заплати ще плати с актуализацията и Министерството на правосъдието, което взема 5 млн. лв. за служителите в арестите и затворите. По бюджета на Висшия съдебен съвет са одобрени допълнителни разходи в размер на 10 млн. лв. за възнаграждения на съдебни заседатели и за обезщетения, пише в. Сега.

Социалното министерство ще разполага с допълнително 50 млн. лв. за социални плащания до края на годината. От тях 36 млн. са помощи към домакинствата, уточняват от правителствената пресслужба. 24.2 млн. лв. ще вземе МЗ за психиатрична и спешна помощ и за финансово подпомагане на болници в отдалечени райони. МРРБ ще получи 16.4 млн. лв., като 13 млн. са за зимна поддръжка на пътищата. 4 млн. лв. получава и Вежди Рашидов, за да осигури работата на театрите до края на годината. МВнР ще разполага с 3 млн. за дългосрочни командировки на служителите в задграничните представителства. За земеделието са отпуснати допълнителни 16.4 млн. лв. за разплащане на сключени договори от разпоредители с бюджет в системата на министерството. Отделно фонд "Земеделие" ще получи 70 млн. лв. за национално доплащане към животновъдите и за държавни помощи.

Актуализацията обаче явно не е достатъчна за част от министерствата, тъй като вчера отново бяха отпуснати допълнителни субсидии извън одобреното от парламента. За МВР кабинетът одобрява допълнителни разходи в размер на 1.5 млн. лв. и трансфер от 10.3 млн. лв. за изпълнение на решения на ЕК, с които се въвеждат нови стандарти за защита на данните в документите за самоличност, както и за редица други ангажименти по линия на ЕС. Транспортното министерство пък ще получи трансфер от 457 930 лв. за съфинансиране на проекта Sea2Sea.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1037 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини