Формулата 2+2 ще увеличи и държавната администрация

  • 08 ноември 2014 06:34

  • 4677
  • 40
Формулата 2+2 ще увеличи и държавната администрация
© Булфото

Сложната формула на управление с официална двупартийна коалиция и още две подкрепящи я партии ще доведе до рязко набъбване на държавната администрация.

Вторият кабинет на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще работи с безпрецедентен за последните години брой министерства - 17. Очаква се във всяко от тях да има поне по четирима заместник-министри, вместо сегашните двама или най-много трима. Ще се увеличи и броят на представителите на държавата в бордовете на държавни фирми, пише в. "Сега". Вчера 43-тото Народно събрание гласува със 144 гласа "за" структурата на втория кабинет на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, като самият премиер получи подкрепа от 149 депутати от 5 партии. "За" кабинета гласуваха депутатите от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ и ББЦ.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще разчита на четирима вицепремиери - Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., с ресор коалиционна политика и държавна администрация, Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, която ще отговаря за координацията на европейските политики и институционалните въпроси, Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, който поема отново еврофондовете в комбинация с икономическата политика, и Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска от АБВ, вицепремиер по демографската и социалната политика. Всеки вицепремиер има отделен политически кабинет. За сравнение и Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, и самият Борисов при първия си мандат работиха с по трима вицепремиери, а вицетата бяха четирима при управлението на тройната коалиция.

България от години не е имала толкова много министерства - 17, с 2 повече спрямо предходния мандат на Борисов и с 1 повече от броя на министерствата при Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и при тройната коалиция. Броят на министерствата набъбна заради решението за разделяне на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на три отделни министерства. Дори в новите министерства да се прехвърлят част от отговарящите за тези ресори чиновници, ще има необходимост да се сформират отделни политически кабинети на министрите и отделна обща администрация. В момента политическият съвет на министерството включва 13 души, а общата администрация е от 149 души. Новият министър на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, чието назначение предизвиква остри критики, вчера обеща да се отнесе "човешки" към служителите в хода на реформата.

Все пак в структурата на кабинета има и оптимизация - закрива се създаденото със скандал при кабинета на Орешарски Министерство на инвестиционното проектиране, в което в момента работят 112 души. "БСП лява България" няма да подкрепи структурата на правителството, защото се наблюдава увеличение на ресорите. То очевидно е резултат от широкия формат на четворната формация, в която на практика участват общо 26 партии", коментира лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. "Съставът на правителството е раздут, единственият вицепремиер с безспорен ресор е Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, другите постове са размити и може и без тях", коментира депутатът от БСП Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Към момента министрите мълчат как ще бъде приложен коалиционният модел на втория ешелон на изпълнителната власт - зам.-министри и областни управители. Вчера двама министри - на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. и на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, отказаха коментар за формулата, която ще се прилага при назначенията на зам.-министри. В първия си мандат като премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г настоя зам.-министрите да не са повече от трима в министерство. На 3-ма души бе орязан и лимитът за броя на представителите на държавата в държавните фирми. Тогава обаче ГЕРБ управляваше самостоятелно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4677 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.05.11 | 22:32

40
Волен Сидеров е предател-МУТРА - рекетьор, през 1988г. Е арестуван от Бонев със крадени фотообективи и белязани пари за РЕКЕТ, но тогавашните от ДС са го спасили, Волен е АГЕНТ на ДС. Многократно доказа мутренското си поведение, когато удряше полицаи и се биеше по самолетите, и когато хвърляше пиян капачки от бутилки по сервитьорите.
Бойко Борисов е педераст!

2015.05.11 | 22:31

39
Колкото повече се гаврите с Боко Тиквата, толкова по-скоро той ще получи така очаквания от българския народ инсулт! Краят е близо!

2015.05.11 | 22:31

38
Да, правителството е нелогично. А кое е логичното? Може би от останалите в опозиция - бсп, дпс и атакалийкс? То ли е логичното?

2014.11.09 | 16:44

29
Касим Далчо ти ли си ? :))
Крум Усаиски - Крупник

2015.05.11 | 22:30

37
Герберастите със зъби и нокти бранят задник на Касим Дал и Костов , смешното е че неусетно станаха курви на статуквото :))))))))))
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.05.11 | 22:30

36
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери.

2015.05.11 | 22:29

35
КОЕ Е ПО-ЛОШО ОТ ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ? ЧЕТВОРНАТА.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.09 | 16:44

34
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, може вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери.

2014.11.09 | 16:44

33
Да ви е честита новата 4 глава гладна за народна кръв ламя мутро гробо ламя 2x2
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.09 | 16:44

32
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.09 | 16:44

31
Бедни ми, бедни Волене! Поради что се посрами да останеш БЪЛГАРИН!!!.Лидерът на "Атака" стана политически труп с натискането на едно копче, социалните мрежи полудяха срещу него, Водещият се за голям патриот Волен Сидеров продаде родината си! Това стана факт точно 2013 Когато Волен Сидеров подкрепи ДПС. Тогава лидерът на "Атака" натисна копчето и осигури избирането на правителството "Орешарски". В което влизат представители на ДПС, начело с "родолюбката" Марияна Георгиева - Бенчева. Призоваваща децата да отиват на училище с учебници на турски език..
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.09 | 16:44

30
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини