Левицата започва консултации за вот на недоверие

  • 17 май 2011 14:34

  • 1125
  • 0
Левицата започва консултации за вот на недоверие
©

Необходимо е да започнем консултации и разговори за внасяне на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

Това каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на след заседание на Изпълнителното бюро на партията във връзка с решението на Конституционния съд, с което се отменят текстове от правилника на Народното събрание.

Според Станишев именно тези текстове са били използвани от управляващите като аргумент, че не може да има вот на недоверие в продължение на половин година след поискания от премиера вот на доверие.

„Това решение е шамар за управляващите”, заяви Станишев. Така след решението на Конституционния съд левицата отново започва преговори за вот на недоверие. Консултациите започват още тази седмица. Преговорите ще продължат до края на месец май.
Основната тема, в която са видими провалите на управлението, е социалноикономическата сфера.

„Днес министър-председателят е коментирал, че имаме здрава финансова дисциплина и ще я запазим. Съвсем наскоро излязоха данните на БНБ, които показват, че фискалният резерв е намалял от 8,2 млрд. лв. на 4.146”, каза Станишев.

Той попита къде са парите от резерва. По думите му са похарчени четири милиарда неизвестно в какво – какво повече е направило българското правителство – увеличило е доходите ли?

Спадането на фискалният резерв до това равнище е заплаха за Валутния борд, посочи още Станишев и заяви, че този резерв трябва да е минимум в размер от 4,3 – 4,5 млрд. лв.

Последвайте канала на

1125 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини