Комисията за Нотариуса не събра кворум, Никола Минчев обяви, че темата не е приключила

  • 30 април 2024 11:47

  • 1656
  • 1
Комисията за Нотариуса не събра кворум, Никола Минчев обяви, че темата не е приключила
© Булфото (архив)

Парламентарната временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, не събра кворум на днешното си заседание, предаде БТА.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

По-малко от десет минути след обявения начален час, председателят ѝ Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" отбеляза, че проверката на кворума показва, че има петима народни представители членове на комисията. Той посочи, че с оглед на последните изменения на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание е отпаднала възможността да може да се открива заседание на комисия дори и при липса на кворум. 

Рашков: ДПС и ГЕРБ се страхуват от крайния резултат от комисията "Нотариуса"

В дневния ред имаше една точка - обсъждане и гласуване на доклад на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около убития Мартин Божанов. 

"Темата не е приключила", обяви пред журналисти Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са и посочи, че е възможно и в следващия парламент да бъде поискано създаването ѝ. "Ние ще полагаме всякакви усилия, за да поддържаме темата активна, защото това е начинът да принудим разследващите органи да си свършат работата. Има много тежки институционални зависимости, процесът по разплитането им е бавен и труден, но задължителен, ако искаме да живеем в една правова държава. Ако всичко, което излиза като информация, действително е така, то говори за една овладяна държава", добави той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1656 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ха_ха

2024.04.30 | 12:21

1
В 50 то събрание комисия за лена и никола

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини