50 000 дават кураж на кабинета "Орешарски"

  • 28 юли 2013 07:11

  • 6592
  • 48
50 000 дават кураж на кабинета "Орешарски"
©

Над 50 000 членове и симпатизанти на БСП подкрепиха кабинета „Орешарски” по време на традиционния Национален събор на социалистите под връх Бузлуджа, който бе под надслов „България на хората”. „Хиляди български граждани сме тук на тази историческа поляна, за да дадем кураж на правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Благодаря ви за подкрепата”, обърна се соцлидерът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на към събралите се хора, пише в. "Монитор", като акцентира върху оценките за столичните протести. Премиерът не присъства на събора на социалистите заради ангажименти, но бе изпратил поздравително писмо. „Вашата подкрепа ми дава сили да продължа работата си, за която сте ми гласували доверие. Обещахме да върнем България на хората и това вече се случи”, прочете от негово име военният министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Социалистите алармираха, че вече се лансират нови политически проекти и те са изцяло за сметка на протестиращите граждани. „Един от кръговете, който е известен и който постоянно присъства със своите икономически, политически и медийни интереси, е кръгът около „Капитал”, „Икономедиа” и другите им структури. Те сега се опитват да дирижират протестите, да изземат монопола върху гражданското общество”, обясни Станишев.

Депутати от левицата и част от присъстващите на събора министри се обединиха около идеята, че страната трябва да се върне към нормалността, диалога, демокрацията, равните права за бизнеса, социалните грижи за най-нуждаещите се хора и преодоляването на бедността като цяло. „Поехме ангажимент пред хората. Ангажимент за промяна и ние тази промяна ще я реализираме. Тези, които протестират, искат оставка, но ние няма да позволим правителството на Орешарски да стане плячка на задкулисни интереси”, зарече се Станишев пред събралото се множество.

Той разказа още, че след като парламентът бе обсаден преди дни, са му се обадили десетки хора от цялата страна с готовност да дойдат и те на жълтите павета. „Искаме да пренесем Бузлуджа в София. Искаме да дойдем пред президентството, искаме да отидем пред тези, които злоупотребяват с протестите, които ги нахъсват. Искаме да кажем, че в България има и друга гледна точка”, заявявали най-често хората. Станишев призна също така, че било много съблазнително да им позволи да блокира столицата. Но според него социалистите не търсели агресия, конфронтация и сблъсък. Вместо това винаги, когато били пред изпитание, те се събирали на историческата поляна, за да се заредят с енергия, вяра и мъдрост.

„Посрещаме тук всички изпитания и точно това голямо множество ни дава сили и самочувствие да продължим напред”, заяви и зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.

Социалистите подчертаха, че последните 4 г. са били мракобесни за страната. „Помните ли страха? Никой не смееше да си каже мнението, а днес всеки може да протестира, т.е. да каже каквото си иска. Това е свободата и демокрацията”, подчерта Станишев. Той посочи, че никой в БСП не е вярвал в лесната промяна, и припомни големия отпор при смяната на модела за ценообразуване на еленергията. „Знаехме, че когато започнахме да изчистваме държавата от срастването с ГЕРБ, ще срещнем яростна съпротива от тези, които ограбваха държавата”, заяви Станишев. По думите му през последните 2 месеца парламентът и правителството въпреки трудностите са успели да направят повече за хората, отколкото правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за 4 години.

Последвайте канала на

6592 48

Свързани новини

Коментари 48

Добави коментар

2013.07.30 | 13:11

38
Ако не са пенсионерите бсп няма да вземат и 4 процента вот за парламента

2013.08.01 | 01:02

48
Ако не са фалшивите бюлетини и купените цигански гласове (както Варна стана нагледен пример), ГЕРБ няма да вземат и 1%.
Радо

2013.07.30 | 13:11

36
И четири процента са много като гледам това е събор за промиване на мозъци!
на босия - цървулите

2013.07.30 | 19:04

47
Значи ,какво излиза ? Тези баби и дядовци - на Бузлуджа - представлявали - ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД и за това БСП и Орешарски ,щели да се съобразяват САМО с техните искания ?! Ние - тук в София - сме лумпени и нашите искания ,не са от значение ,нали така ? Ами ,в такъв случай ,ние би следвало да НЕ се чувстваме част от тази държава и поради това ,следва да НЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ или да допринасяме (по какъвто и да било начин) за попълване на държавният бюджет ( който и без друго ,ще бъде ОГРАБЕН) . Нека истинските граждани на РБ - БАБИТЕ и ДЯДОВЦИТЕ ( + цигани и турци) се погрижат за ФИСКА ,след като ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЗАЩИТАВА ,САМО ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ.

2013.07.30 | 19:03

45
България 16 милиарда бюджет за държавна администрация. Германия 6 милиарда евро.Данаците трябва драстично да паднат.Като искат заем нека БСП да изтегли 1милиард а не държавата.Не стига че давам 8000 лв. за държавна администрация а и още 500лв.заем да плащам.
vest

2013.07.30 | 19:03

46
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е НЕ САМО КОРУМПИРАНА, НО И ЗАВИСИМА ОТ БСП, ДПС, И БИВШАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ С ЦЕЛ: ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА: СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ДА СЕ ИЗБИРАТ ПРЯКО ОТ НАРОДА

2013.07.30 | 19:02

44
Ей, няма да пуснат кокала... Бахти изродите ограбиха страната, забогатяха, продължават да го правят който застане начело и техните кръгове. Държавата гине..а ИМА хора Вярват че т'ва 500-600лв е живот. Махнете се бе изроди, - ВСИЧКИТЕ костюмари там.. крадохте достатъчно дайте шанс на страната да тръгне в пътя по който са минали останалите държави които вече живеят нормално с 2000 евро, и ИМАТ ПЛАНОВЕ за Бъдещето и Децата си. И които не вярват в теории за 5-600лв и нормален живот... Ама на мнооого българи им трябват само едни 600лв за бира и мезе... - е ТЕ докарват нагли и хлъзгави костюмари и ги издигат, правят ги милионери а после им скачат по митингите подкрепяйки ги. Това е истината, хора ИЗЛЕЗТЕ ЗА МАЛКО ИЗВЪН СТРАНАТА, РАЗГЛЕДАЙТЕ - ВИЖТЕ РАЗЛИКАТА... ДЕЦАТА ВИ ЩЕ ВИ БЪДАТ БЛАГОДАРНИ !

2013.07.30 | 19:01

43
къде ви видяха 50 000 ?Тази поляна може да събере от 5 до 7000 и то ако са яко натъпкани, а те не са.Друг е въпроса как са ги събрали...В Бургас с безплатна екскурзия до Калофер, а в последния момент са им обявили ,че отиват на концерт на Бузлуджа.Безплатния сандвич върви към екскурзията:)По време на пътя са им правили презентация на одеяла...абе нямам думи
Пак съм аз-майната

2013.07.30 | 19:00

42
Не са виновни бабичките.С всяка година намаляват.Но тяхното поколение(на хилядите партиини,комсомолски,профсъюзни,адаминистративни деятели,секретни служби,генерали и тн.,които са яли яко от хранилката на БКП ) сега и поне още 40 години твърдо ще гласуват за БСП.А това е 1 000 000 гласоподаватели.Плюс ДПС.Плюс Сидеров,Мигленчетата,яловите профсъюзи.И те няма да слушат рояла и цигулка,а ще искат поколението на сегашните протестиращи да им правят "свирки"
Майна

2013.07.30 | 18:59

41
Излиза,че протестите не трябва да бъдат мирни.
анонимен

2013.07.30 | 13:11

40
Разбира се! Павителството работи и България стои зад него!
бахти филма

2013.07.30 | 13:11

39
Ей, няма да пуснат кокала ейй.... Бахти изродите ограбиха страната, забогатяха, продължават да го правят който застане начело и техните кръгове. Държавата гине..а хора вярват че т'ва 500-600лв е живот. Махнете се бе изроди, всички костюмари там.. крадохте достатъчно дайте шанс на страната да тръгне в пътя по който са минали останалите държави които вече живеят нормално с 2000 евро, и ИМАТ ПЛАНОВЕ за Бъдещето и Децата си. И които не вярват в теории за 5-600лв и нормален живот... Ама на мнооого бълфари им трябват само 600лв за бира и мезе... - е ТЕ докарват нагли и хлъзгави костюмари и ги издигат, правят ги милионери а после им скачат по митингите подкрепяйки ги. Това е истината, хора ИЗЛЕЗТЕ ЗА МАЛКО ИЗВЪН СТРАНАТА, РАЗГЛЕДАЙТЕ - ВИЖТЕ РАЗЛИКАТА... ДЕЦАТА ВИ ЩЕ ВИ БЪДАТ БЛАГОДАРНИ !

2013.07.30 | 13:11

37
Всеки който се е записал в комунистическата партия го е сторил за да може да дои и да краде. Некои са успели, а други чакат ред. Тия възрастни хора са донякъде за съжаление защото комунистическата власт ги употребява и ги разиграва без мярка. Вижте и ''контрапротеста'' какъв състав има. Гротеска...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини