Първанов: Всеки в БСП, който говори за диалог с ГЕРБ се заклеймява

  • 27 юли 2013 10:49

  • 2149
  • 9
Първанов: Всеки в БСП, който говори за диалог с ГЕРБ се заклеймява
© Булфото

Декларация, която да визира съгласие за промяна, да подпишат всички партии в парламента, предлага президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. Бившият държавен глава уточни, че документът трябва да съдържа не повече от 6-7 точки и те да не се отнасят само до Изборния кодекс, а до решаването на политическата криза в страната. Това било вид "меморандум" за помирение, който трябва да стане под егидата на президента Плевнелиев, пише "Преса".

"Да, поведението му в момента е спорно, но само президентската институция може да помогне за стъпка към такава декларация, която парламентът да приеме", казва Първанов.

Той подчертава, че декларацията за промяна трябва да визира най-важния въпрос - датата на изборите, и затова трябва да бъде приета от парламента.

Първанов смята, че БСП трябва да приеме решение по трите варианта за излизане от кризата - избори незабавно, което ще е катастрофа, защото те ще повторят резултатите от последните избори, избори след пълен мандат, в което почти никой не вярва, и избори през май, които са най-реалистични.

Той препоръчва разчетите на управлението да са до пролетта. "По-честно и по-положително за работата на правителството е да определим срока, за да вземем инициативата и да се успокоят страстите в обществото", мотивира се бившият лидер на БСП.

За съжаление Първанов е скептичен, че партиите ще стигнат до такова "партньорство за мир". Това изисква всяка страните да седне на масата за преговори без предварителни условия. Борисов пък иска извинение от "Атака". А пък в БСП има много гласове, че ако Станишев се съгласи на преговори, това означава да признае поражение. "А това е край на една не особено славна политическа кариера", смятат критиците му.

Първанов е притеснен, че реваншизмът взима връх в партията му. "Нещо повече, всеки в БСП, който говори за диалог с ГЕРБ се заклеймява", не скрива притеснението си Първанов.

Последвайте канала на

2149 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Т.Николов

2013.08.26 | 12:18

9
Браво на Първанов.Отвори очите на гербаджията,който те замести.Ако и този път не се вслушат в това,което им показа пътя,значи тези хора са за изхвърляне от политиката до един.Тогава народа действително ще се обедини в името на общата цел - собственото си спасение!
Батю

2013.08.26 | 12:18

8
до № 1 Не излизай /особено сега..../ на слънце !!!!!!!.....

2013.08.26 | 12:17

7
Първанов, серГей ще ни затрие партията,до сега този другар не спечелил избори и както върви скоро няма и да спечели

2013.08.23 | 09:50

5
АТАКА ! ПОБЕДА ! АТАКА ! ПОБЕДА ! АТАКА ! ПОБЕДА !
МИНУСИТЕ

2013.08.26 | 12:17

6
са от малките цицащи народни пари партийки,ядящи моите пари от данъци алчни и манипулативни мързеливци живеещи на моя гръб и децата ми.МАЙНАТА ВИ ХРАНТУТНИЦИ ДИМ ДА ВИ НЯМА ИНАчЕ ИМАМ ОТ БАБА ПУшКА ПОМПА И чЕРНА ПУРА ДОКАТО ВИ ПОЗДРАВЯВАМ ТЪРТЕЙ ТЪРТЕЙ И ЛЕНТЯИ!!!

2013.08.23 | 09:50

4
Главният ПЛЪХ ТИКВАТА цвърчи и се мята ! НЯМА спасение !

2013.08.23 | 09:49

3
Преговори с БСП само ако Суриката излезе и ясно заяви по телевизията-- ДА, АЗ МАНИПУЛИРАХ ИЗБОРИТЕ !!!! ИЗВИНЯВАМ СЕ !!! Макар , че от комуноид да получиш извинение е изключено--ТЕ СА ПРАВИ ДОРИ И КОГАТО ГРЕШАТ--такава е престъпната им идеология !!!!
крум

2013.07.28 | 15:38

2
Първанов вече втора година чака Станишев да се оттегли, за да вземе мястото му, но Станишев е захапал яко кокала и не си и помисля да го пусне!

2013.07.28 | 15:38

1
Aко се стигне до преговори м/у ГЕРБ И БСП , в същия момент Перко Наумов ще изпадне в безтегловност(ще стане излишен ) . Всички анални жертви , всички извъртяни свирки на ДПС ще се окажат напразни. Боже, колко мъка има по света , боже !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини