Станишев: Правителството трябваше да поиска актуализация в размер на 2,5 млрд. лева (видео)

  • 30 юли 2013 13:59

  • 13287
  • 90
Станишев: Правителството трябваше да поиска актуализация в размер на 2,5 млрд. лева (видео)
©

Вече е факт понижението на цените на тока, както за гражданите, така и за бизнеса. Това стана факт благодарение на работата на правителството и на парламентарните групи, които подкрепят кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Това каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Взехме спешни законодателни инициативи и промени. От февруари до юни не беше направено нищо по въпроса с цените на тока. Ситуацията в енергетиката продължава да бъде тежка и остра. Със законовите промени се даде възможност да се подпомогне българското производство и да се отпуши износа. При управлението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г България се беше превърнала в транзитна зона за търговията на тока и сега това ще се промени, убеден беше Станишев.

Втората тема, която ще засегна е за актуализацията на бюджета. Към полугодието, края на юни, вместо очакваното повишаване на приходите имаме само 272 млн. събираемост, при заложени 700 млн. Това отваря дупка в бюджета. Общите загуби в бюджета са за два милиарда и половина лева. Правителството трябваше да поиска актуализация за толкова пари, но не го направи, защото има възможности за повишаване на събираемостта. С новият бюджет ще има резерви, с които се надяваме да помогнем на много хора, защото очевидно есента ще бъде тежка, каза още Станишев.

Предложенията на партия ГЕРБ в социалната политика са нагли и цинични. Те в продължение на три години и половина не направиха нищо по въпроса и сега провеждат една популистка политика. На Бузлуджа се взе решение да се търси диалог с всички партии и граждански организации. БСП поставя на първо място начина на функциониране на българската държава. Трябва да има ясни правила са обществения контрол върху политиците. Другите важни теми са свързани с икономическото развитие на България. Внесената днес подписка в Министерския съвет е правилният път за диалог, обяви соцлидерът.

Явор Куюмджиев изказа твърдението, че цялата енергийна система е променена. Ние спряхме енергийната мафия и защитихме интересите на всички граждани. Вече няма да има кражби за милиарди в енергетиката. Това е само първата ни стъпка, обеща Куюмджиев. Идеята е ни е да се промени модела на отношение между клиента и дадения монопол. Примерно, ако сметката за ток е нараснала с повече от 30%, доставчикът ще трябва да докаже, че сметката е реална и едва тогава клиентът да заплати. Качеството на доставка на ток също трябва да се подобри, категоричен беше депутатът.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за обяви, че актуализацията на бюджета е била необходима. Приходите за първите шест месеца на годината са в пъти по-малко от предвиденото. Общата реализация на приходната част на бюджета е най-сериозният довод за неговата актуализация. ГЕРБ ни обвиниха, че искаме актуализация, защото се отказваме от борбата с контрабандата. Това не е вярно и цифрите го показват. Изплащането на ДДС също е нараснало и това се дължи на многото работа свършена от кабинета. Днес приехме да се увеличат и помощите за децата с увреждания, похвали се Нинова. Искаме увеличение и на работната заплата още тази година, от 1 октомври, обяви тя. Ще настояваме правителството да предприеме всички мерки за избягване на увеличението на безработицата. Имаме и реални предложения как да се случи това, завърши Нинова.

Много пъти съм коментирал, че нямаме принципна основа за коалиция с ГЕРБ. Ние не можем да продължим практиката на управление на Борисов и Цветанов. Най-ясният пример за задкулисие при управлението на ГЕРБ е тефтерчето на Филип Златанов. Ние не можем да правим коалиция с такива хора. Няма да позволим да се заметат следите и да се покрият престъпленията на бившите управляващи, категоричен беше Станишев. Протестиращите, които ни поканиха вчера на дебат, поставиха редица ултиматуми. Това не ми прилича много на желание за диалог. Искрено се надявам, че Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното няма да наложи вето на актуализацията. Ако това се случи, то ще бъде прецедент и намеса в работата на правителството, категоричен беше Станишев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
13287 90

Свързани новини

Коментари 90

Добави коментар

2013.07.31 | 11:19

51
Станишев послушай майка си и се заври на кучето в г@за, щото иде септември и ще се задавиш в простотиите дето ги бълваш ! Вие сте най-долните човекоподобни !ЧЕРВЕНА ЧУМА! ОСТАВКА!

2013.08.01 | 14:47

90
Оставка ли искаш ? А един голям CUR отзад не искаш ли ! Много ще ти хареса ! Орешарски има мандат до 2017 г. ДУХАЙТЕ СУПАТА !

2013.08.01 | 14:44

89
ДОЛУ КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ : ТИКВАТА Борисов, мухъла Плевнелиев, Цветанов глупака,мурвата ЦЕЦКа,крадлата Цветелина ! СЪД !
До Любо Ангелов

2013.08.01 | 14:44

88
Lyubo Angelov Г–н Ангелов, аз също не го понасям Сергей Дмитриевич, дори бих казал, че не мога да го дишам!Основанията ми са много , но ето само няколко: 1. Сергей Дмитриемич не е българин! Майка му е рускинята Мухина и е роден в СССР! За мен той отстоява съвсем очевидно интересите на своята Родина, но това не е България! 2. Сергей Дмитриевич е роден в семейството на комунистическия главатар димитър Станишев и руската комунистка Мухина! Според Вас, къде е усвоил Сергейчо европейските демократични ценности? може б в семейството?!? Може би татко му , след като през деня е громил "гнилия, експлоататорски капитализъм" вечер му е разказвал приказки за западните демократични ценности?!?! А може би в съветското училище, където между лекциите за КПСС и Марксизма–Ленинизма, учителят в пушкома им е разказвал за американския начин на живот!!?!? Отговорете, ако обичате! за мен този човек е продукт на най–злостния комунистически период и е носител на сталинистки възгеледи , опаковани в нищо не значещи , обтекаеми фрази за демокрация! 3.Трентият ми аргумент е свързан с природата на самата БСП! Вие сте млад човек и не помните времето на т.н. "строителство на КомунизЪма", но поне знаете как завърши този период! С пълно фиаско! както е казал видният полски дисидент Адам Михник: "най–лошото на комунизма е това, което следва след него!" Ето ви и още по темата : БКП през 1989 г. загуби своята програмно–политическа цел – Построяването на безкласово комунистическо общество! Тя смени името си на БСП и фактически бе изпразнена от идеологическо съдържание! Този вид структури се наричат КОТЕРИЯ! Целта им е само една, а именно защита на виновните за провала на комунистическия експеримент от заслужено възмездие и впоследствие осигуряване на икономическите интереси на групата на комунистическите лидери и техните потомци! За жалост комуноидите успях в България и в двете направления! Ако сега попитате някой редови комунист, вкл. и от тяхното ръководство, дали БКП/БСП се бори за Комунизъм , очевидно е че не би могъл да отговори! Същотго се отнася и за следнити подвъпроси: –БСП е ли за пролетарска революция и за построяването на безкласово комунистическо общество? –Какво е отношението на БКП/БСП към световния „империализъм” ? –Какво е отношението на комунистите към китайския ревизионизъм? Никой в БКП/БСП не може да отговори на тези въпроси, защото дори и от т.н. Марксистко–ленинска гледна точка БКП/БСП не е нищо друго освен шайка ревизионисти!! Жалкто е че в Бг все още има хора , предимно сантиментално настроени старци, които са готови да дадат гласа си за тази бандитска организация!! Надявам се, че ще ми отговорите , но с аргументи, както изказвам и аз мнението си! Тъй като имам и специален текст за комунистическите драскачи използуващи квалификации , поради липса на аргументи!

2013.07.31 | 23:43

74
ДОЛУ КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ : ТИКВАТА Борисов, мухъла Плевнелиев, Цветанов глупака,мурвата ЦЕЦКа,крадлата Цветелина ! СЪД ! Тези дишаш ли ги !
комунист

2013.08.01 | 00:01

87
нахалнико станишев..лъжливо момченце ,нали с встъпването щяхте да овладеете контрабандата и ддс измамите..минаха 2 месеца ..виждам че сте се справили "овладели" сте ги...вече работят за вас. видимо е как се подхранват джобовете ви и партийните каси..за 23 г преход никой не извади контрабандата на показ..как да си отреже сам клона.... предизборните ти платформи къде са..къде е на баба пенсията..и минималната ми заплата лъжец долен !!!!
Аскер

2013.07.31 | 23:44

86
Така трябва да увеличат заплатите защото знаете какво правите !
Азер Меликов

2013.07.31 | 23:44

85
Серьожка, моляте обади ми се! Много ми липсват моментите, когато нежно се любехме намазани с фекалии и уринка и после заспивахме и засъхвахме уморени. Забрави ме ти заради Криси- "вагината".
Вагин Кристианин

2013.07.31 | 23:44

84
Серьога ,не си играй на дребно ,бе - искай направо 25 милиарда. Ти знаеш ли ,колко тъпкача ще си осигурим ,с такива мангизи ?
Ален

2013.07.31 | 23:44

83
Стига пиари и лъжи,не искаме Вие да ни оправяте,а си подайте оставките.Един ден след като лъсне всичко и самите Комунисти ще ги е срам с това ,което правят,Сергеи е лесен,той ще отиде в Русия ма другите ,къде ще ходите.
изправям уши

2013.07.31 | 23:44

82
СТАНИШКА;СТАНИШКА КАК БЕЗ ВАЗЕЛИН В ЗАТВОРА ШТЕ ПЪШКАШ С ВЪЗДИШКА.

2013.07.31 | 23:44

81
До Любо Ангелов: явно вече не четеш новините Любо, сигурно са те назначили на въпросното място в общината и си мислиш че щтом ти си добре значи всички са добре- хората и сега продължават да се самозапалват, по въпроса за гражданската война - не виждаш ли че сега обстановката е по поляризирана. Бориссов се отказа от власта за две седмици протести а сегашните твърдо казват че няма да се откажат което значи че не ги интересува до къде ще стигнат нещата само и само да са на власт. А социалната мизерия е от двадесен години, чудно как на си я забелязал ко Бойко. Май че по негово време майкати е уволнена от общината и ти не си имал парички за дрога и за кафенца.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини