Станишев от Бузлуджа: Хората видяха кой стои зад протестите (обновена+снимки)

  • 27 юли 2013 15:19

  • 18665
  • 165
Станишев от Бузлуджа: Хората видяха кой стои зад протестите (обновена+снимки)
© булфото

След това което се случи хора се стреснаха започнаха да виждат сценаристите на протестите, каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по ТВ7.

Протестиращите обслужват интересите на ГЕРБ, които искат да се върне на власт, заедно със старото-ново дясно. Това е една повтаряемост на задкулисието, което на гърба на хората, използвайки техните протести, обслужват свои собствени интереси. Хората, които са тук на Бузлуджа, не приемат едно малцинство, защото е агресивно, защото на висок глас вика, защото хвърля павета, да направи заложници цялата държава и проблемите на хората, на бизнеса, на хората в социално слабо положение. Не искат да бъдат заложници на едно малцинство – това е посланието от Бузлуджа, допълни Станишев. Хората искат Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 да си свърши работата, допълни Станишев по време на традиционния събор на водената от него партия. Той посочи вдигането на майчинските и минималната работна заплата. След 23 юли десетки българи ми се обадиха, че искат да дойдат в столицата.  По въпроса за националното съгласие Станишев посочи: БСП винаги е търсила диалог и има теми, които можем да обсъдим с ГЕРБ, извънпарламентарната дясна опозиция и неправителствени организации. Сред темите са как да се формира нова индустриална политика за България, която е пред изпитания, поясни Станишев. 

"Четири години живеехме в един мракобесен режим, а днес всеки може да протестира и да каже какво мисли. Демокрацията беше възстановена, защото БСП имаше куража да се противопостави на една власт и да каже: "Има и друг път!", декларира лидерът на левицата, каза по-рано Станишев на митинга.

По думите му, за нестабилността на политическата сцена е отговорна олигархията, която "стоеше зад събитията през 1997 г. и която създаде ГЕРБ". Станишев заяви, че социалистите са се събрали, за да дадат кураж на правителството и Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21!".

"Търсим от вас мандат да устоим на натиска! Търсим от вас мандат да направим всичко, което сме обещали в подкрепа на хората," извика Станишев към множеството.

"Няма да се поддадем на шантаж и рекет, но сме готови да разговаряме с всеки, който има идеи и е готов да работи в приоритетни за държавата сфери – енергетика, демография, бедност, нова индустриална България. Готови сме на разговор, но не на ултиматуми, да споделяш и идеите на тези, които не харесваш," допълни Станишев.

Симпатизанти окуражиха лидера си със съвети: "Никакво отстъпване!" В отговор той обясни, че "на Бузлуджа черпят сила от извора, търсят мъдростта на техните предци, решение на проблемите, пред които е изправена България".

В заключение Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на се обърна към премиера Орешарски, който отсъства заради служебни ангажименти, с думите: "Г-н Орешарски, свършете си работата, направете записаното в програмата си и ако го свършите ще имате твърда, безрезервна, категорична и много мощна подкрепа от името на всички социалисти в България!"

На присъстващите на събора той пожела "да имат самочувствието на хора от партия, която е мъдра и силна и работи за хората".

"Обичам ви! Да живее България!" извика накрая партийният лидер и зачака одобрителните възгласи на множеството, пише Дневник.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
18665 165

Свързани новини

Коментари 165

Добави коментар

2013.08.15 | 18:05

165
ЕВАЛЛА НА 137! КАТО СЕ ПЛЮЯТ КОМУНИСТИ:ЗАЩО ТЪРПЯХТЕ 3 И ПОЛОВИНА ГОДИНИ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ БОСОВЕ,ФИЗКУЛТУРНИЦИ, ПРОВИНЦИАЛНИ НОТАРИУСИ,ДЕЦА НА ХОРА ОТ ДС,ОТ БКП?!?...ПЪЛНА СКРЪБ СТЕ КЛАКЬОРИ!!!
vagno

2013.07.29 | 13:21

164
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е НЕ САМО КОРУМПИРАНА, НО И ЗАВИСИМА ОТ БСП, ДПС, И БИВШАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ !!!!! ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ С ЦЕЛ - ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА - СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ДА СЕ ИЗБИРАТ ПРЯКО ОТ НАРОДА.
НАРОДА

2013.07.29 | 11:47

163
СТАНИШЕВ НА НАРОДЕН СЪД КАТО ЧАУШЕСКО.В ПОНЕДЕЛНИК ОСТАВКА-ИНАЧЕ В СИБИР.
Батю

2013.07.29 | 10:03

162
Тоя ме шашва с наглоста си !!!!!! /...и простотия..../ Аз съм на 60 г ,но и по времето на баща му комунистите не бяха толкова жалки....

2013.07.29 | 10:01

161
Като недаваш правителството,дай ДУПЕ бе гей !!
баба гицка

2013.07.29 | 10:01

160
ЕТО 100 % ЛЪЖА --- ПРЕДИ ДЕН КАЗА ЧЕ ВЛАСТТА ИМ НЕ БИЛА САМОЦЕЛ, А СЕГА НЯМА ДА Я ДАДАТ ----- БОЖЕ НАКАЖИ ГО ЗА ЛЪЖИТЕ МУ.
stanich/bokluk

2013.07.29 | 09:56

159
ОТ ДЕТЕТО ДО СТАРИКА ВСИЧКИ СРЕЩУ БОЛШЕВИКА

2013.07.28 | 16:54

81
За да достигнеш нивото на Станишев - ще ти са необходими поне 200 години - от твоя ОВЧЕ МАНТАЛИТЕТ
Боржи

2013.07.29 | 09:56

158
"Четири години живеехме в един мракобесен режим, днес всеки може да протестира и да каже каквото иска" /Станишев/. Голяма част от хората в България нямаше въобще да оцелеят през този "мракобесен" период ако не живееха с надеждата, че ще дойде пак на власт партията, която им осигури четиридесет години социалистическа демокрация през миналия век. Тогава можехме да протестираме, колкото си искаме и да кажем всичко, ако не на председателя,то поне на секретаря Димитър Станишев. Къде е живял през това време Станишев-младши? Има ли нещо въобще, от което да се срамува този човек?

2013.07.29 | 09:56

157
Станишко, Какъв бащичко си! Всъщност ти какъв си, еврейн, украинец, съветски човек, ком. интернационалист. Явно само не българин, иначе щеше да млъкнеш от срам и да се ометеш. Защото когато ви носеха луканките вкъщи, твоите връстници ги ядяха свинете в Белене, Ловеч. Това не се забравя, драги ми наглецо.

2013.07.28 | 23:05

156
Другари , бройката ни на Бузлуджа е поне сто хиляди.Лично другаря Станишев преброи разхвърляните из гората памперси , повечето бяха оцветени в жълто и кафяво , новите цветове на 100 годишното ни партийно знаме!

Добави коментар

Водещи новини