Реформаторският блок: Актуализацията на бюджета е заради мафията

  • 21 юли 2013 13:16

  • 5010
  • 21
Реформаторският блок: Актуализацията на бюджета е заради мафията
©

Актуализацията на бюджета и взимането на 1 млрд. лева заем нямат икономическа обосновка, ще докарат много хора до фалит, ще вкарат държавата в дългова спирала и ще облагодетелсват единствено мафията и олигархията.

За това алармираха днес на пресконференция представителите на партиите в Реформаторския блок. Актуализацията на бюджета се очаква да бъде гласувана утре от Министерски съвет. Според тях в момента фискалният резерв на страната е над 5.8 млрд. лева, което означава с 1.8 млрд. лева над минимално допустимия резерв, а в същото време правителството смята да отдели половината от заема именно за резерва. "Безпрецедентен е дълг, който да се даде във фискалния резерв, това дава индикации за задкулисни разходи", категоричен бе Димитър Бъчваров от ДСБ. По думите му заемът представлява отказ от курса на финансова дисциплина и показва, че правителството очевидно има къс хоризонт на действие, в който не изчислява последствията за страната, а се опитва да обслужи финансови интереси, различни от тези на гражданите.

"Категорично сме против актуализацията на бюджета, това е опит на правителството да купи малко време, който ще излезе солено на всички данъкоплатци и бизнеса", коментира Найден Зеленогорски, зам.-председател на "Движение България на гражданите".
Реформаторският блок призова президентът да наложи вето срещу актуализацията на бюджета, която по предварителни данни трябва да се гласува още тази седмица. Това, коментира Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от "Синьо единство", ще извади наяве кой е в управлението и кой е в опозиция, тъй като за преодоляване на ветото са необходими 121 гласа. "Няма да има свободни радикали като Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, които ту са в опозиция, ту не са", посочи той.

Заемът ще доведе до нов данък енергийна мафия, предупредиха още от Реформаторския блок. По думите на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, председател на ДСБ, широко рекламираното намаление на цените на тока с 5% всъщност представлява 12 % данък в полза на енергийната мафия. Кънев обясни, че изчисленията на блока сочат, че цената на електроенергията всъщност пада със 17 процента, но едва 5% се отразяват в сметките на гражданите. Останалите се формират от пренасочване на средства вътре в системата и отиват в джобовете на господата Домучиев, Ковачки и прочие за пряко финансиране на техните централи, посочи още Кънев.

От реформаторския блок посочиха като абсурдно решението зелената енергия да не се плаща през сметките, а през НЕК от прогнозиуема търговия с емисии. По думите на Друми Друмев от "Движение България на гражданите" дори и при най-оптимистични прогнози търговията с емисии е в размер от 100 млн. евро, а тук става въпрос за близо половин милиард лева. Вероятно се прави опит за фалит на НЕК, допусна той.

На въпрос как гледат към подадената ръка от лидера на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за партньорство с блока, Найден Зеленогорски беше категоричен, че за да си партнираш с реформаторския блок, трябва да си реформатор. По думите му Борисов не е показал през годините на управление да е такъв. "Не може да кажеш И.Ф. е виновна, тя да си отиде, а ти да си в бял костюм. Всеки трябва да понесе своята отговорност - партия ГЕРБ има един лидер", посочи още Зеленогорски. "На този етап не мислим, че нещо се е променило, и  не виждам ГЕРБ да са нещо по-различно от другата страна на монетата на задкулисието", заключи той. "Не ни интересуват персонални хвалби и намеци, това не е политическо, за нас е важно желанието на българските граждани да променят правосъдието и да изгонят мафията - нещо, което Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа не направиха за 4 години", пък каза Радана Кънев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5010 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
САМО ГЕРБ!

2013.07.22 | 08:03

18
ТАКА Е!

2013.07.22 | 08:55

21
Но може и без Герб,нали другарю комунист?
S

2013.07.22 | 08:53

20
Потърсете повече инфо за тези "псевдо реформатори" и ще разбетерете КОЙ, КОЙ Е!!!

2013.07.22 | 08:03

19
Предпочитам да гласувам за Бойко Борисов вместо за Найден Зеленогорски и Пръмова. Смятам че Бойко е демократ и реформатор, а тези двамата не са.

2013.07.21 | 20:43

6
Кой Бойко бе, нашия Бойко Тиквата ли бе? Пожарникаря-бодигард, който не знае чужд език и няма висше? Мутрата престъпник и диктатор, който ни управлява 4 години ли? Този е всичко друго, но не и дипломат и реформатор, драги ми платени, продажен приятелю.
Марк

2013.07.21 | 20:43

5
Споделям твоето мнение!! За какъв "реформатор" може да се представи Пръмова?!?! А за Зеленогорски и другите , ами че те са си обикновени ренегати!!!! Борисов наистина е едно просто момче, но за момента на политическия тезгях няма ни що по–добро!! За жалост! Но при това положение ще гласувам за ГЕРБ ! Засега!!
Грешка в заглавието!

2013.07.22 | 07:34

17
Вместо блок, следва да се чете: ФАЙТОН! Че то и за един файтон хора не могат да съберат. А като се има в предвид, че файтона се тегли от старата кобила Ваньо Мангъра....
ISTINATA

2013.07.21 | 20:49

7
Рожба на убийци си Татяна Буруджиева ... На 13 февруари 1943г. е застрелян ген. Христо Луков – български офицер с богата политическа биография и забележителна 30-годишна военна кариера, герой, двукратен кавалер на ордена „За храброст" от нелегалния комунист Иван Буруджиев пред скромния си дом, къщичка някаква, с нищо не подсказваща че вътре живее бивш министър, генерал, човек с огромно политическо влияние. Убит е пред очите на малката си дъщеричка, която изтичала да отвори вратата.ЕТО ТАКИВА СТЕ ПОВЕЧЕТО В БСП.ДПС

2013.07.22 | 07:34

16
Но той е бил фашист.
Бай Ви Тоз

2013.07.22 | 07:33

15
Лаладжии ... голяма фирма и малко пълнеж.Поредната група тарикати, готова да получава субсидии от данъците ни
жулиен

2013.07.21 | 20:51

13
И тези като бб са далеч от умението да управляват финансий,камо ли да управляват самата държава.Преиграват с думата мафия,защото самите те са рожба на този олигархично мафиотски модел. Този така наречен реформаторски блок започва да се изчерпва откъм съдържание и идеи,не е достатъчно да викаш само оставка и червени боклуци.Тези просто нямат стила на костов.

2013.07.21 | 20:51

14
Точно така -тези въжеиграчи преиграват с понятието МАФИЯ и ОЛИГАРХИЯ- като именно те са представители на тези същите-както и ГЕРБ ! Орешарски не е от мафията и само той може да положи усилия -за да се прeбори с нея. Интересно защо този Реформаторски блок след като толкова е загрижен за бюджета-търси помощ от Президента-като знаем президента от КОИ Е.....
КИРОВ

2013.07.21 | 20:51

12
КАКЪВ РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК , КАКВИ ГЛУПОСТИ!??? ТОВА СА ХОРА НА БИВШИТЕ "НАЗНАЧЕНИ ДЕМОКРАТИ" ОТ СДС ,ДСБ,ВМРО, И БГ. ТОВА СА ХОРАТА НА КУНЕВА И КОСТОВ ...СЛЕПИ ЛИ СТЕ??!! ТЕ СА ТОЛКОВА РЕФОРМАТОРИ , КОЛКОТО СВРАКАТА-СЛАВЕЙ! ЗА БИВШИ КОМУНЯГИ И РУСКИ ДУПЕДАВСКИ МЕКЕРЕТА , И СОПОЛА СИ НЕ ХВЪРЛЯМ! ГЕРБ , МОЖЕ ДА СА ВСЯКАКВИ , НО ПОНЕ ОТРЯЗАХА ЕНЕРГИЙНИТЕ МЕРАЦИ НА ПУТИН! САМО ЗА ТЯХ ЩЕ ГЛАСУВАМ--ДРУГОТО СА ЧЕРВЕНИ ИМИТАЦИИ НА ПАРТИИ!

2013.07.21 | 20:51

11
Как да ги харесам,все едно да гласувам за Костов и Кунева,НЕ!
Stoyan

2013.07.21 | 20:50

10
Големци са се събрали да правят реформаторския блок! Нека се опитат да реализират плана на олигарсите и спонсори на Герб, но едва ли ще им се получи!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини