Реформаторският блок: Целта е една! Сваляне на правителството

  • 15 юли 2013 12:12

  • 7111
  • 38
Реформаторският блок: Целта е една! Сваляне на правителството
©

Трябва да се прекрати мандата на ЦИК. Тя е силно политизирана. Трябва да се засили мажоритарния вот на изборите. Подписите за издигане на кандидати за народни представители също трябва да бъдат намалени. Правилата за регистрация на партиите за изборите също трябва да бъдат облекчени. Преброяването на гласовете на изборите трябва да се извършва в комисии в общините. Съдебен контрол върху всички решения на ЦИК е следващото ни предложение.

Това казаха от Реформаторския блок на специална пресконференция. Те обявиха своите виждания за промените в Изборния кодекс и коментираха настоящата политическа обстановка. Тези промени може да бъдат проведени за 2-3 седмици, каза Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва от ДСБ. До края на седмицата внасяме тези наши предложения в Народното събрание, при президента и до омбудсмана. Изборното законодателство се нуждае от сериозни промени. Трябва да има равен достъп до изборите за всички. Само така ще си проличи, че управляващите се вслушват в гласа на хората, казаха от Зелените. В момента всички членове на СИК и на РИК се назначават от партиите в парламента. Това е недопустимо. Нямаме доверие към това правителство и към този парламент. Точно поради тази причина трябва да бъдат направени тези промени и да вървим към предсрочни избори.

Не можем да кажем колко гласове ще спечелим на изборите и дали ще правим коалиция с други партии. В новия парламент ще има нови партии. Политическите организации, които са сега в Народното събрание изгубиха много. Със сигурност една от партиите няма да влезе в парламента при следващите избори. Нашата цел е една единствена-сваляне на това правителство, казаха още от Реформаторският блок. Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва допълни, че всеки ден са на протестите и няма да отстъпят от своите цели и задачи. Трябва да има деполитизиране на изборната администрация. Управляващите се опитват да печелят време. Най-вероятно след година ще се окаже, че нямаме нов Изборен кодекс и нещата ще продължат да се развиват по старому. Дискусиите с гражданските и неправителствените организации целят само забавяне и печелене на време. Ние отказахме да присъстваме на тези срещи, категорични бяха от блока.

Ние не приемаме в нашия формат присъствието на ГЕРБ. Те са част от старото статукво, срещу което се борим, допълниха от Зелените. Всички досегашни парламенти говорят, че се захващат с промени в Изборния кодекс и никой парламент не прави нищо. Сега е моментът да се обединим и да притиснем управляващите, които да извършат реални промени, за да вървим към едно по-добро бъдеще за България. Реформаторският блок може да прерасне в една предизборна коалиция, каза Корман Исмаилов. Към момента излизаме само с предложения и позиции. Когато навлезем в предизборна ситуация ние ще сме отворени за преговори с всички десни партии, които искат промяна на статуквото, каза още той. Ние не правим 72-то обединение на десницата в България, обяви Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва. Реформаторският блок има за цел да формира послания и политики, които да променят дневния ред. Намираме се в политическа криза. Ако партиите в парламента не са осъзнали това, кризата ще се задълбочава. Ние не желаем задкулисие.

Целите на конструирането на това правителство са ясни. То е проектирано с идеята за едногодишен мандат. През това време трябва да бъдат извършени уволнения в държавните структури. Трябва да бъде приет изборен закон, който да облагодетелства управляващите партии в момента и естествено да се пренасочат кранчетата на икономическото финансиране към тях, казаха от България на гражданите. Нашата цел е да попречим на всичките тези машинации, категорични бяха от Реформаторския блок. Участниците в ЦИК трябва да са професионалисти. На последната си пресконференция Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на си призна, че е назначил Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на с ясното съзнание, че Пеевски принадлежи към олигархичните кръгове. Това трябва да си отиде веднага, каза още Москов. Проблемът в настоящия парламент е, че не може да произведе стабилно управление. Това означава политическа криза и тя се решава само по един начин. С предсрочни парламентарни избори. От БСП се опитват да прилагат тактиката разделяй и владей. Те се опитват да наложат мнението, че протеста се е политизирал и хората се разминават в своите искания. Няма такова нещо. От първия ден този протест има една цел и тя е оставка на кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, завършиха от Реформаторския блок.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7111 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
Гюро Михайлов

2013.07.15 | 20:41

20
Протестиращите няма да тръгнат след нов цар или нов пожарникар

2013.08.30 | 11:47

38
Абе и вие от този Реформаторски блок - сте едни МЕКЕРЕТА и БАШИБОЗУЦИ !! Къде бяхте по-рано когато пълзяхте и подкрепяхте ГЕРБ и сега всички злини преписвате на единственият за 24 години нормален,истински и коректен КАБИНЕТ на Орешарски ! Вие и да влезете в НС -нищо добро не може да изфабрикувате в полза на истинските българи-а само сте полезни за мафията........
седесар

2013.08.30 | 11:46

37
Никаква поука не са си взели участниците в "Реформаторския блок". Народът каза - да се обединят всички "дясно мислещи" компромисно , да затворят страницата на омразата и различията, а те пак започнаха "този искаме, онзи не искаме....", пак старите интригантски похвати и лични отношения - пак ще победят комунистите, защото са сплотени дори в различията си . ГЕРБ има най-много симпатизанти, ще се спечели от това "не ги искали-били от старото статукво" - свещенна глупост. Нима ДСБ,СДС, Зелените... не са от по-старото статукво?- така няма да стане и ние пак няма да гласуваме за тях, няма обединение ,а разединение. Съгласни са с Кунева да се обединят / Костов какво каза..?/ , но с ГЕРБ не. Този Радан Кънев личеше , че ще е разединител, а не обединител, не е добър водач. Пак ще загубят изборите - няма компромис.
Бай Ставри

2013.08.30 | 11:46

36
оооо, вие и цел сте имали? Браво! Искахте и смяна на конституцията- дали сте я чели?
Язе

2013.08.30 | 11:46

35
Ко ми туряте минуси бре? Вижте снимката - Инвестбанк, мека топлина :D

2013.08.30 | 11:46

34
Целта е една - 12 лева на глас. И по възможност-веднага.
Oмбре

2013.08.30 | 11:45

33
"Реформаторски блок"????????? НЕ........БЛОК НА ИДИОТИ.На този измъчен народ не му трябва нито нов цар нито нов пожарникар, а още по- малко стадо грухтящи прасета.Никакви нови блокове ,коалиции и съюзи няма да помогнат на олигархията.Нужен ни е съвсем нов модел и морален образ на управление.Иначе защо ще го сменяме Орешарски...нека си управлява.И това за България сега е най-правилното нещо.Нека времето избистри мътната вода.
Проте-щ

2013.08.22 | 16:02

32
Стани, да седна. Не, съдечно благодаря!
KИРО

2013.08.22 | 16:02

31
Вие не сте раждани! Вие сте измътени от пачи полог. Незнам ПАТКИ ли сте ГЪСКИ ли?

2013.08.22 | 13:42

30
Приемете и Атака при вас,че те завалиите на следващите избори няма да минат 4 % бариера.
Язе

2013.08.22 | 13:42

29
Тоя блок рекламира Ракия, банки и нек'ви други работи, де не ми се търси какви са на пресконференцията си. Какво още да говорим, той Алеко си го е написал отдавна.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини