Водещите новини! Грозни сцени в парламента. До месец демонтират паметника на съветската армия. Конституционното мнозинство беше потвърдено (и още…)

  • 08 декември 2023 19:16

  • 1846
  • 3
Водещите новини! Грозни сцени в парламента. До месец демонтират паметника на съветската армия. Конституционното мнозинство беше потвърдено (и още…)
© Getty Images/Булфото/бнт/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 8 декември   

 

„Събираемостта на данъците върви доста добре, от друга страна разходната част също върви доста добре. 

Както знаете в бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки. 

Политиката, която ние следваме, е да има трайни увеличения на пенсиите. 

Заложено е в бюджета за догодина 11% да се вдигнат пенсиите, което означава, че хората с най-ниските пенсии, ще получават по 50 лв. всеки месец“.

Асен Василев: Хората с най-ниски пенсии ще получават по 50 лв. всеки месец

***


Народните представители отхвърлиха ветото на Румен Радев относно договора за предаване на бронирана техника на Украйна.

Депутатите отхвърлиха ветото на президента за БТР-ите, "Възраждане" скочиха на бой на депутат - бил по тениска и "пиян"

***


„Нито една от страните, които са помогнали на Украйна до момента, не са влезли в такава война. На 29 септември казахте, че до 2-3 седмици ще направим бензина 4 лева. Затова ви моля да не изпозлвате тези лъжи", каза от трибуната Ивайло Мирчев от ПП-ДБ, като подчерта, че Путин е истинската опасност за България в момента. 

Депутатите решиха да предоставим на Украйна неизправни и с отпаднала необходимост зенитно—ракетни комплекси.

След викове "Оставка" и обвинения в "ненормалност": Даваме на Украйна неизправни зенитни ракети и комплекси

***


Министър Тагарев подчерта пред народните представители, че оръжията, които даваме на Украйна, са от излишъците на Българската армия, за да може украинската държава да защити своето население, градове и критична инфраструктура от агресията на Русия.

Тагарев към опозицията: Лицемерно е да призовавате за мирни преговори, докато Русия води агресивна война

***


Фигурите на Паметника на Съветската армия в София ще бъдат демонтирани до месец, обяви кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков.

До месец демонтират Паметника на Съветската армия

***


34 години след (уж) падането на комунистическия терористичен режим у нас, наложен с окупация и смърт на едро от ссср, ние все още не можем да махнем „паметниците“ на съветската армия и се крием зад някакви тъпи приказки за корозия, ръжда, пукнатини, ще го местим, ще го слагаме в музей, не знам какво още…

Вместо да го свалим с багер, натрошим на малки парчета и изхвърлим на бунището или на дъното на морето. Или на дъното на Дунав – нейде край Белене. Но не – трябва с „тарикатлъци“ да минем: корозия, пукнатини, глупости, извинения, номера. 

Потриваме гузно ръце и се мъчим да излъжем „другите“, другия отбор, че да го махнем, ама не демонстративно, както си му е редът, а някак изшмулено, извинително, по терлици, тайничко, да не стане нещо. 

Позорна работа.

С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята

***


"Ако можем да кажем, че има някаква новина, тя е, че конституционното мнозинство беше потвърдено и че в тези два месеца бяха проведени задълбочени дискусии".

Христо Иванов: Конституционното мнозинство беше потвърдено

***


Борисов за промените в Конституцията: Трети март няма да подкрепим, двойното гражданство за министри трябва да отпадне

***


След повече от 4 часа дебати в Народното събрание депутатите приеха на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на България. 

Депутатите приеха на първо четене промените в Конституцията

***


„Мандатът на Гутериш е опасен за световния мир. Решението му да активира чл. 99 и да поиска прекратяване на огъня в Газа представлява подкрепа за терористичната организация Хамас, както и одобрение да продължи убийството на възрастни хора, отвличането на бебета и изнасилвания на жени. Всеки, който подкрепя световния мир, би трябвало да подкрепи и освобождението на Газа от Хамас“

Израел с мигновена реакция след решението на ООН да активира чл. 99

***


Съветът на ЕС съобщи днес, че в черния списък са добавени Мохамед Дейф и Маруан Иса от ивицата Газа. Санкциите включват замразяване на евентуалните активи на двамата под юрисдикцията на Европейския съюз и забрана на тяхното финансиране. 

ЕС наложи санкции на двама лидери на "Хамас"

***


Руският президент Владимир Путин обяви днес, че ще се кандидатира на изборите догодина за нов мандат на поста, предаде ТАСС.

Без изненада: Путин се кандидатира за нов президентски мандат

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1846 3

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.08 | 21:47

1
Трите Златни Арки на Терзиев са ЮДЕЙСКИ СИМВОЛ. Поставени пред Християнска Ортодоксална църква СКВЕРНЯТ БЪЛГАРСКАТА ХРИСТИЯНСКА ОРТОДОКСАЛНА РЕЛИГИЯ.
марги

2023.12.08 | 22:38

2
Банда престъпници, организирана престъпна група, владее държавата! В ръцете им, сме!
Гергана Димитрова

2023.12.09 | 13:37

3
Трябваше им момента да си вземат Софийско жителство сега не им трябва .

Добави коментар

Водещи новини