Румен Радев: Бъдещето на всяка нация зависи от отношението към нейните герои

  • 17 ноември 2022 12:42

  • 287
  • 2
Румен Радев: Бъдещето на всяка нация зависи от отношението към нейните герои
© Президентство

Бъдещето на всяка нация зависи от отношението към нейните герои и днешната церемония е израз на дълбоката признателност на обществото ни.

С тези думи държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се обърна към изявените спортисти и спортни деятели, които удостои днес с Почетен знак на президента в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Президентът отличи олимпийските шампиони по борба Боян Радев и Петър Киров, олимпийският шампион по стрелба Мария Гроздева, вицеолимпийският шампион по спортна гимнастика Красимир Дунев, волейболната легенда Цветана Божурина и генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов. Отличията са за изключителните им заслуги в развитието на българския спорт, на олимпийското движение и за изграждането на млади таланти. През настоящата година всеки от отличените отбелязва своя кръгла годишнина. От името на Боян Радев почетния знак прие синът му. 

Президентът Радев ще удостои изявени български спортисти с Почетен знак на президента

В приветствието си президентът Радев заяви, че отличените спортисти са прославили родината и са накарали българите да се чувстват горди. „Имената ви се превърнаха в пример за не едно поколение и остават завинаги в летописа на българската спортна слава“, заяви държавният глава на отличените. Церемонията днес се проведе в деня на рождението на „бащата“ на българския спорт – видният педагог и достоен български офицер, загинал край Дойран през Първата световна война Луи Айер. „Вие продължавате да записвате със златни букви и до днес великата история, на която швейцарецът с българско сърце откри първите страници“, обърна се президентът към шестимата изявени спортисти. Държавният глава посочи, че десетилетия наред успехите на наградените са пример за труд, дисциплина и несломима воля за победа. „Самите вие се превърнахте в символ на всеотдайност и посветеност на България“, допълни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

В приветствието си президентът благодари на спортистите, че с личния си принос подкрепят каузата повече деца и млади хора в България да бъдат ангажирани със спорта. „Бъдещето принадлежи на онези нации, които развиват не само наука, индустрия и високи технологии, но и инвестират в развитието на граждани с висока физическа дееспособност и психическа устойчивост“, допълни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и отбеляза значението на развитието на масовия спорт у нас.

От името на наградените благодарност за признанието изрази проф. Петър Киров. „Изключително сме радостни и се вълнуваме,  че в това забързано време намерихте време за спортистите, които прославиха България далеч от нейните земи“, заяви той. 

Сред гостите на церемонията днес бяха Весела Лечева – служебен министър на младежта и спорта, и Стефка Костадинова – председател на БОК, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
287 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.20 | 23:51

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.17 | 13:02

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини