Румен Радев ще отличи германския посланик у нас Кристоф Айххорн с орден „Мадарски конник“ първа степен

  • 14 ноември 2022 18:01

  • 273
  • 2
Румен Радев ще отличи германския посланик у нас Кристоф Айххорн с орден „Мадарски конник“ първа степен
© Булфото

На 15 ноември, вторник, от 15.00 часа държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще удостои с орден „Мадарски конник“ първа степен посланика на Федерална република Германия в България Кристоф Айххорн, съобщиха от президентския прессекретариат. 

Държавното отличие, което ще бъде връчено на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, е за особено големите заслуги на дипломата за укрепването и развитието на българо-германските отношения.

Трюдо: Ще направим всичко възможно Путин да изгуби своята война в Украйна

Наложените днес санкции срещу руски физически лица касаят 23-ма души, които са "замесени в груби и системни нарушения на човешките права на руски опозиционни лидери“, като сред тях има полицаи, прокурори, съдии и служители в затворите, допълва канцеларията на Трюдо. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
273 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Като две капки вода

2022.11.14 | 18:43

2
Цял Тодор Живков! Направо му е одрал кожата! Само че, в сравнение с коварството, двуличието, лицемерието, мръсните номера, театралните постановки с "вдигнатия юмрук" и "Мутри вън" , благодарение на което се докопа до втория си мандат, селяндуринът от Славяново надмина стократно говедарят от Правец, който се оказа агънце в сравнение с него!

2022.11.14 | 18:40

1
голям праз

Добави коментар

Водещи новини