Президентът Радев: Въпреки всички неблагоприятни фактори, българският бизнес расте

  • 10 ноември 2022 22:58

  • 988
  • 5
Президентът Радев: Въпреки всички неблагоприятни фактори, българският бизнес расте
© bulphoto (архив)

Всички неблагоприятни фактори, нестабилната и неизвестна среда за работа, ограничени възможности за реално планиране често ни поставяха пред мисълта, че няма как при тези условия българският бизнес да не изпадне в дълбока стагнация. Но това, което се случи, е, че тази стагнация не е факт, напротив, българският бизнес расте, а данните за износа са впечатляващи и това се дължи на факта, че в България има бизнес лидери, които със своите качества, кураж, знания водят през изпитанията към нови върхове. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на церемонията по удостояване на победителите в 15-ото издание на конкурса „Мениджър на годината“.

Церемонията под патронажа на държавния глава отличава бизнес ръководители за прилагането на добри управленски практики.  За „Мениджър на годината“ беше обявен Владимир Спасов - прокурист на "М+С Хидравлик" АД, съобщава БТА.

Радев: България следва да използва природните си ресурси за създаване на зелен цикъл за производство и съхранение на енергия

Вие ни давате вярата, че България може и се развива като модерна, просперираща, европейска държава, обърна се президентът към представителите на бизнеса и им благодари.

Президентът изтъкна трудните условия за бизнеса и неизвестността пред него през 2022-а, като посочи, че годината е изключително динамична, напрегната, наситена с кризи и предизвикателства, и открои пандемията, войната в Украйна, енергийната криза, продължаващата втора година спирала на икономическа нестабилност и липса на редовно правителство с дългосрочен, ясен хоризонт. 

Знам въпросите, които ви вълнуват, най-големият е неизвестността - ще имаме ли ново редовно правителство, колко ще живее сегашният парламент, какви закони ще приеме, ще има ли предвидимост във вашата дейност, каза президентът, като добави, че не може да отговори на тези въпроси, но увери, че се прави всичко възможно да бъде излъчено редовно устойчиво правителство. Но докато това стане факт и когато стане, мога да ви гарантирам, че служебното правителство ще продължава да работи всеки един ден за вас, така че вие да успявате, каза държавният глава.

Като примери за това Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на посочи, че служебното правителство успя да се пребори и да осигури финансите по оперативните програми, първия транш по Плана за възстановяване и устойчивост.  Най-важното е, че то успя само за два месеца да разработи всички липсващи закони, които трябва да отключат пътя към дългоочакваните реформи, които да дадат това, което ни трябва  - върховенство на правото, изсветляване на бизнес средата, задушаване на корупцията, предвидимост в различни области, посочи президентът. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
988 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Расте кухата ти кратуна

2022.11.11 | 09:35

5
Така расте, че бизнеса се чуди как да се справя. Толкова да си некадърен и въобще не разбираш от бизнес! Цял живот си на държавната хранилка. Всеки месец си получаваш едни пари без грам пот на челото. Аре изчезни и спри да се напъваш ШАПКАР!
Борисов

2022.11.11 | 07:51

4
Ей фатмак, ще ми седнеш на растежа скоро.

2022.11.11 | 07:40

3
Мръсен предател,Борисов те псува на майка ти стискаш юмрука и каза че е откраднал 40 милярда а сега правителството служебно е негово.Ще тиго върнем.

2022.11.11 | 05:55

2
То при нас няма бизнес, кво да расте, има само едни мастити капиталисти де,то правят квото си искат, без никакъв контрол.

2022.11.11 | 00:41

1
Кое?

Добави коментар

Водещи новини