РЗИ с важни съвети към хората в наводнените села, за да не се стигне до епидемия

  • 07 септември 2022 07:51

  • 638
  • 0
РЗИ с важни съвети към хората в наводнените села, за да не се стигне до епидемия
© Булфото (архив)

В едно от най-засегнатите от наводненията села Трилистник обичайна гледка пред всяка къща са купчини с унищожени мебели и вещи.

РЗИ-Пловдив разпореди на кметовете на общините струпването, обработката и извозването на отпадъците да се прави под строг контрол, за да не се допусне те да станат източници на инфекция.

Кметът на община Марица Димитър Иванов заяви пред БНТ, че до края на деня боклуците да бъдат извозени до депо, а веднага след това във всяка къща да влезе фирма, която да направи дезинфекция. Всички предписания от РЗИ се спазват, каза той.

Началникът на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева препоръча на хората да използват лични предпазни средства при почистване на дворовете. При нараняване да почистват веднага раната, а хора с гадене и температура веднага да се обърнат към личния лекар, за да не се стигне до епидемия.

Министър Шишков: Държавата ще отпусне средства за възстановяване на селата в Карловско след наводненията

Д-р Сийка Димчева заяви още, че водата не трябва да се ползва за пиене. Вчера отново е извършено пробонабиране, но ще се позволи употребата на вода за пиене, след като има трайни лабораторни резултати, че е годна.

Кметът Иванов каза, че щетите от наводнението в Трилистник вече са описани, но все още няма оценка. Заяви, че ако някой в бързина и паника е забравил нещо да опише, да не се притеснява - ще бъде описано.

На едно семейство къщата е разрушена и те имат нужда да бъдат подслонени във фургони. Има много срутени селскостопанки постройки.

Хората ще имат нужда от мебели и домакинска техника. В селото ще има нужда от възстановяване на улици.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини