От АПИ ще предприемат конкретни мерки за обезопасяване на пътни участъци в община Казанлък

  • 26 април 2024 14:49

  • 245
  • 1
От АПИ ще предприемат конкретни мерки за обезопасяване на пътни участъци в община Казанлък
© Pixabay

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще вземе спешни мерки за обезопасяване на пътни участъци на територията на община Казанлък, съобщиха от местната администрация. Мерките са посочени от Агенцията в писмо до кмета Галина Стоянова. Обезопасени ще бъдат рискови кръстовища край Шипка и Крън.

БТА припомня, че отговорът на запитванията на Галина Стоянова към АПИ дойде непосредствено след среща между нея и служебния регионален министър Виолета КоритароваВиолета КоритароваВиолета Коритарова е назначена за министър на регионалното развитие и благоустройството в. Във връзка с обезопасяването на кръстовищата до Шипка и Крън бяха организирани редица протести след поредния тежък пътен инцидент, при който загина млада жена. 

Сега в района на двете кръстовища се предвижда да бъде поставена изцяло нова вертикална сигнализация, хоризонтална маркировка и напречна шумна маркировка в двете направления на пътя. След съгласуване на проекта с Областната дирекция на МВР Стара Загора, дейностите ще бъдат възложени за изпълнение.

За пътя Шипка - Дунавци има одобрена заявка за полагане на хоризонтална пътна маркировка и предстои да започнат дейности по полагане на крайни и осови линии в един от участъците. Обновена ще бъде и маркировката на всички пешеходни пътеки по трасето. За пътя от Казанлък до село Средногорово е изготвен проект за постоянна организация на движението, съставен е протокол и е решено в село Бузовград да бъдат изградени три броя изкуствени неравности.

Кметът на общината изрази надежда всички проекти да бъдат изпълнени в кратък срок, посочват още от общинския пресцентър. 

По-рано този месец експерти и граждани обсъдиха в Казанлък концепция за интегрирани териториални инвестиции „Устойчива и безопасна инфраструктура на територията на община Казанлък“. АПИ е водещ партньор в разработването ѝ, с предложение за изграждане на обходен път на Казанлък, с дължина близо 4,5 км, свързващ път I-5 и път I-6. Първокласните пътища І-5 Русе-В. Търново-Казанлък-Ст. Загора-Хасково-Кърджали-граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Маказа и І-6 ГКПП Гюешево-Кюстендил-София-Карлово-Казанлък-Сливен-Бургас са главни транспортни артерии на републиканската пътна мрежа и свързването им ще изведе тежкотоварния трафик извън Казанлък. Това ще намали вредните емисии в града и ще повиши безопасността на движението. Събитието беше организирано от Областния информационен център – Стара Загора във връзка с текуща процедура за кандидатстване по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. 

Преасфалтират пътни отсечки в община Казанлък

Последвайте канала на

Десислава Станева
245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:00

1
❤️ Г­­о­­­р­­­е­щ­­и­­­ ­­­м­­­о­­м­­­и­­ч­­е­­­т­­­а­­­ ­в­­и­­­ ­­­о­ч­­­а­­к­в­а­т ­-­­ X­­1­8­­­.­­­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини