38 години от аварията в Чернобил и убийствения за българите слугинаж на комунистите

  • 26 април 2024 15:47

  • 2123
  • 0
38 години от аварията в Чернобил и убийствения за българите слугинаж на комунистите
© IAEA Imagebank/Wikimedia/Novini.bg

Те още са тук. Или поне децата и внуците им. Пълзят из медийното пространство и ви обясняват как едно време – под крилото на съветите – е било раят на земята. 

Едно време обясняваха, че трябва да търпим, за да дочакаме светлото бъдеще, сега същите ни обясняват, че „светлото“ е в миналото. 

Докато на двуличниците от ЦК, ДС и цялата клика от кремълски слуги са им носили чиста храна – чак от Австралия – тук умишлено са криели мащабите на катастрофата, заблуждавали са хората и са ги оставили да ядат замърсени храни и зеленчуци. За капак – са ги пратили на манифестация под радиоактивните дъждове. Спестили са им и информацията да не ядат зеленчуци, напоени със същите тия дъждове. 

Може да спрете да се чудите защо бебетата от онова време са с толкова много болести във възрастния си живот днес. 

Те МНОГО ДОБРЕ са знаели какво е състоянието на нещата, защото тяхната храна е идвала от далеч. Толкова далеч – дори Австралия. Топ-каскетът на народната република е казал, че ще се снишат и ще изчакат, „ще си траем“. 

Осъдили са на болест и цял живот мъки хиляди хора, само за да запазят имиджа на кремълския господар. Как да не ти се повръща от това?

Но ето, че и днес имаме стотици хиляди, влюбени в „онова време“, избиращи да забравят каквото им е удобно да забравят, и да доукрасят спомените си с измислици и соц фолклор за наивници (добре скалъпен от професионални лъжци и хибридчици).

И пак имаме същите „медийни“ кампании и същите „медийни“ звезди (като на снимката), които ни обясняват, че американците са виновни за наср*ните гащи на кремълските мозъчни донори. 

И пак обикалят техните „анализатори“ студията и физиономиите им висят по снимките из електронните медии; и вече имаме хиляди, родени след 1989 г., които твърдят, че: „по соца се живееше по-добре“. 

Връщат се към миналото и се опитват да го пренаписват със стара съветска писалка – с опорките от онова време. В най-добрия случай се правят, че дадено нещо (като Чернобил, например) не се е случило. В най-лошия случай обаче лъжат като разпрани и пробутват някогашните измислици, зле претоплени и сервирани с два пръста кремълска лой от слузести лъжи. 

Въпреки ВСИЧКО, което се знае за Чернобилската авария, руската страна ВСЕ ОЩЕ си поддържа версията само за 31 жертви. До днес, да. И тукашните ѝ глашатай – с пълни с рубли джобове – врякат и преповтарят всички мозъчни къси съединения как трябвало да се върнем в орбитата на империята на смъртоносната некадърност и мракобесие. Която – към днешна дата – е империя на мафиотската олигархия и изкукуригалите джуджета. 

Внимателно прочетете факсимилето:

...

Risk Monitor:

38 години от авариата в Чернобил. 38 години откакто режимът на Тодор Живков скри и лъга българския народ за надвисналата опасност, за да не помрачи образа на своите господари в Москва.

Докато лъжеха населението за последствията от аварията, високите другари предприеха мерки за себе си и семействата си, снабдяваха ги с храни и напитки от чужбина, чак от Австралия ...

Добре че бяха "Гласът на Америка", "Свободна Европа", ББС и др. та да научат българите истината за аварията, за идващата радиация и поне някои да се предпазят. За да парира информацията от Запада, медиите на режима се заеха с тяхното очерняне. Американците пак бяха заклеймени като много лоши.

От преврата 1989-а и началото на т. нар. Преход, държава и институции реално не предприеха мерки за изясняване на последствията, жертвите и отговорността на режима. Бай Тошо не беше осъден за това престъпление, живя последните си години в охолство, под надзора на вярна охрана (Б. Борисов), беше му вдигнат дори паметник в Правец през 2001, С ГВАРДЕЙСКА РОТА, в присъствието на президент и официални държавни лица (сред които отново Борисов), а онези които обслужиха пропагандно това престъпление продължават да се изявяват в "медиите" като "журналисти" (като Валери Найденов), а техните наследници (като Мартин Карбовски) ронят крокодилски сълзи по онези времена.

И както тогава, така и сега пак виновни са лошите американци…

_____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2123 0

Свързани новини

Водещи новини