Емил Кабаиванов (кмет на Карлово): В момента няма хора без подслон

  • 06 септември 2022 18:53

  • 1286
  • 3
Емил Кабаиванов (кмет на Карлово): В момента няма хора без подслон
© Getty (архив)

На повече от 25 млн. лева възлизат щетите върху общинската инфраструктура след водното бедствие в Карловско, 7-8 млн. лева са щетите по частните имоти - това обясни в „Денят на живо с Наделина Анева” кметът на Карлово Емил Кабаиванов и допълни, че работата по разчистването и възстановяването на селата ще продължи поне 1 година.

„Поне 3 месеца ще ни трябват да разчистим всичко. Ще ни трябват и няколко месеца за възстановяването на мостовете. Отнесени са 7. Утре ще съобщя на Министерския съвет, че има варианти за аварийно възстановяване на някои от тях”, обясни Кабаиванов.

Освен това трябват средства за строителни материали за домовете, които могат да бъдат възстановени, както и за изграждането на нови домове на хората, които не могат да възстановят техните.  

„В момента няма хора без подслон, няма ненахранени, няма хора, на които да не им е предоставена медицинска помощ. Първоначално бяха настанени в кметствата и читалищата, но хората предпочетоха да отидат при близки”, обясни Кабаиванов.

„Трябва да се изградят временни жилища за през зимата. Ако има възможност, в техните дворове”, заяви Кабаиванов.

Община Карлово организира DMS-сметка за наводнените села

Днес в село Богдан е имало над 800 доброволци, в Каравелово – над 600, а в Слатина - над 200.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1286 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.09.06 | 20:35

3
гладни тиквоиди като тоя се налапаха от безумната сеч и строителство, заради които стават наводненията, а сега ще крадат и от помощите. тикви...

2022.09.06 | 19:25

1
АМИ ЗАЩО СПАХТЕ БРЕ ,, ОМБАШИЯ ,, ТИ СИ ЗА ЗАТВОРА

Добави коментар

Водещи новини