Земеделският министър: Проверките в горите около наводнените села ще продължат толкова, колкото е необходимо

  • 08 септември 2022 09:33

  • 430
  • 0
Земеделският министър: Проверките в горите около наводнените села ще продължат толкова, колкото е необходимо
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Отиваме на мястото, където ни водят местните, които ни алармираха за всички неща - да видим това, което излиза на хартия като добиви и дали отговаря на истината. Това заяви земеделският министър Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. преди началото на днешната проверка в горите около засегнатите от наводненията в Карловско села, предаде БНТ.

Проверяват се и фирмите, добивали дървесина - разпитите се провеждат от полицията, уточни министърът.

"Имаме пълна готовност - имаме национална полиция, местна полиция, Агенция по горите, представители на регионалното министерство от басейновата дирекция и РИОСВ - кметовете на селата са тук, имаме пълната готовност на картографи, карти 10 години назад какви са били сечищата", каза още Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г..

От днес започват проверки за незаконна сеч в горите в Карловско

Ще се проверяват и сигнали на местни хора. Различна техника, включително дронове, ще помогнат да се установи имало ли е нарушения. Проверките ще продължат толкова, колкото е необходимо, а информацията от днешните обходи ще бъде обработена до дни и ще стане публична, увери министърът.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини