Гледай на живо

Ники Михайлов и Иван Горанов се завръщат в титулярния състав на Левски за гостуването във Враца, "сините" търсят първа победа в първенството

Водещите новини! Нови искри в здравеопазването, започват дела

  • 18 юли 2021 20:56

  • 180
  • 6
Водещите новини! Нови искри в здравеопазването, започват дела
© bulphoto (архив)

*** Водещите новини на 18 юли ***

България отбеляза 184 години от рождението на Васил Левски

България отбелязва днес 184 години от рождението на Васил Левски. Център на тържествата е родният град на Апостола на свободата - Карлово. 

В храма "Св. Николай" ще бъде отслужена литургия, след което присъстващите ще поднесат венци и цветя на гроба на майката на Левски Гина Кунчева. В подбалканския град, който днес отбелязва своя празник, с тържествен ритуал ще бъдат издигнати знамената на България и на Карлово и ще бъде отслужен молебен. Официално ще бъдат посрещнати и участниците в националния туристически поход "По стъпките на  Апостола", изминали през последните дни различни маршрути в Стара планина, свързани с революционната дейност на великия българин. 

България отбелязва 184 години от рождението на Васил Левски

*********

Румен Радев: Нека политическите партии и лидери следват заветите на Васил Левски

Нека политическите партии и лидери да следват заветите на Васил Левски. Той ни е дал много ясна посока. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по време на посещението си в град Айтос, където поднесе цветя пред паметната плоча на Васил Левски в двора на църквата „Св. Димитър Солунски“ по повод 184-ата годишнина от рождението на Апостола, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

В двора на храма деца от Айтос изпълниха пред държавния глава песни и рецитал, посветени на Васил Левски.

Румен Радев: Нека политическите партии и лидери следват заветите на Васил Левски

********

Напрежението в здравеопазването не спира. Кой лъже?

Кацаров: Не съм лежал в „Пирогов”, подписът ми в документите е фалшифициран

Преди дни директорът на най-голямата болница за спешна помощ у нас беше уволнен след обвинение за лечение на над 400 пациенти-фантоми.  Един от мнимите болни се оказа самият здравен министър. От лечебното заведение обаче обясниха, че Стойчо Кацаров не само че е бил преглеждан, но е и получил лечение отвъд правилата. Здравният министър категорично отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов.

„Пациентът не може по свое желание да отиде на контролен преглед. Доц. Атанасов ме извика на 23 януари. Искаше да направим скенер на белия дроб след преболедуването ми от коронавирус. Защо някой който иска да ми прави услуга не ме вика в едномесечния срок, когато имам право безплатно да се възползвам от услугата, а ме вика 10 дни по-късно. Аз съм здравноосигурен, прегледан съм и ми е направено изследване в лечебно заведение, което има сключен договор с НЗОК. Защо да не мога да получа това изследване, платено от касата? Смятате ли, че да ми лепнат стигма чернодробна цироза до края на живота струва 100,200 или 300 лв.?”, пита Кацаров. 

Кацаров: Не съм лежал в „Пирогов”, подписът ми в документите е фалшифициран

Костадин Ангелов: Г-н Кацаров, Вие се провалихте

Бившият здравен министър Костадин Ангелов определи периода на управление на служебно назначения на същата длъжност Стойчо Кацаров като провал, заради новите назначения в няколко болници в страната и забавения темп на ваксинация у нас.

"Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров - в рамките на три дни си променя мнението няколко пъти. Веднъж ходи на ски, друг път – на преглед, а трети – не е лежал в болницата. Той лъже, излъга всички български граждани, като аз продължавам да питам подписвал ли е документи за доброволно постъпване в лечебното заведение, където да бъде лекуван. И на децата стана ясно, че той не е имал право на контролен преглед след 12 януари", заяви той.

Костадин Ангелов: Г-н Кацаров, Вие се провалихте

Проф. Балтов: Не бих нарекъл министър Кацаров лекар, завеждам дела

"Не бих нарекъл министър Кацаров лекар. Той отдавна не е такъв и отдавна е забравил медицината, защото от 4 дни сме свидетели на лъжи. Първата е, че никога, никой не е казал, че има диагноза цироза. Ако една лъжа се каже 100 пъти става истина, но в случая това няма как да се случи". Това обяви бившият изпълнителен директор на болница „Пирогов“ проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари.

"Никой не е казал, че има цироза. Временно черният му дроб не е функционирал нормално, затова е приет по тази клинична пътека. Декември месец той идва в тежко състояние с диагноза COVID-19. Приет е по спешност", обясни той.

"Поредната лъжа днес е, че нещо е подписано, друго не е, а ние сме фалшифицирали. Лично аз съм виждал ИЗ-то. Сравних неговите подписи с последният протокол от увеличаване на капитала на дружеството. Неговият подпис е 1:1. Ако той не е лежал в болницата, това си е негово право", каза още той.

******

Сигналът срещу Иван Гешев не е политически PR. Това каза служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

„Още от миналата година редица съсловни организации започнаха да пишат тревожни писма до ВСС и Инспектората, излагайки в тях поведението на главния прокурор. Това е както Съюзът на съдиите, така и десетки адвокатски колеги“, припомни той.

Предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев предложи на Висшия съдебен съвет служебният правосъден министър Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия преди два дни. Искането е във връзка с доклад над 100 страници на служебния министър на вътрешните работи.

Бойко Рашков обясни, че е подготвял сигнала срещу Гешев много преди да му бъде предложено да заеме поста на служебен вътрешен министър.

Проф. Балтов: Не бих нарекъл министър Кацаров лекар, завеждам дела

Рашков: Подготвям сигнала срещу Гешев много преди да стана служебен министър

*******

Борисов: ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с преляха гласове на Слави, коментира и уволнението на медици: Само на Мутафа остава да посегнат!

Президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се похвали, че служебният кабинет успешно е демонтирал предишното управление. По духа на конституцията ни обаче служебният кабинет не се занимава с такива неща. Нито един президент до момента си не си е позволил да злоупотребява с конституцията и служебния кабинет така както Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Всички са се въздържали от това. Радев обаче води война срещу демокрацията. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори.  С тези думи заместник-председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,, откри днешната пресконференция на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

След него думата взе лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Първата тема, която коментира, беше отношението на формацията на Слави с ДПС: „ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с играе за ИТН. Всички назначения в горските стопанства са направени от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Назначаването на Цонев в надзорен съвет вече става ясно“.

Борисов: ДПС преляха гласове на Слави, коментира и уволнението на медици: Само на Мутафа остава да посегнат!

********

 

Мая Йорданова
180 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.07.19 | 00:16

6
Започват дела за злоупотребите на Балтов. Ангелов и Кантара да се стягат. Есента ще почнат трибуналите за пандемията, там няма да е за пари.

2021.07.18 | 22:53

5
Браво Кацаров ! Разбута блатото на мафията с бели престилки ! 60 - 80 000 лева на месец си докарвали такива като Балтов , Спасов , Мутафа яко ще мрете , Ангелов , Кантара и др. Браво на Рашков ! Смачка Тиквата ! Да останат и занапред министри !
Аз

2021.07.18 | 22:17

4
Каквото и да говорите и пишете,този Кацаров е отвратителна-ехидна,комунистическа физиономия! Гаден копелдар!

2021.07.18 | 21:54

3
Рашков, по същите причини, по които искаш оставката на И.Гешев трябва незабавно да поискаш и оставката на Кацаров. -уволнява хора по прдварителни и недоказани факти. Хайде да видим дали ще оправяте страна или ще разчиствате лични сметки.

2021.07.18 | 21:22

2
Балтов като се возеше в жипката не квичеше,беше кой като теб,а сега ко сисе разцирикъл.
дела и документи

2021.07.18 | 21:21

1
то и тиквата много плашеше с дела, па нема ни едно заведено. за сметка на това има неколко загубени, за които и плащА.

Добави коментар

Водещи новини