Водещите новини! Борисов с молба към Слави! Три версии за фаталната катастрофа с МиГ - 29! Проф. Балтов отстранен

  • 14 юли 2021 20:45

  • 6359
  • 10
Водещите новини! Борисов с молба към Слави! Три версии за фаталната катастрофа с МиГ - 29! Проф. Балтов отстранен
© Булфото (архив)

Водещите новини на 14 юли 2021 година, сряда. 

Три дни след приключването на извънредните парламентарни избори горещите политически страсти не стихват. 

Умолявам те, Слави, направи правителство! ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще върне мандата! 

Това обяви на брифинг днес лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Трябва да избера между Бойко Рашков или Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, ако има по-малко зло да го избереш. Умолявам те, Христо, вие я надробихте тази попара - сърбайте си я", призова още Борисов. 

Борисов: Умолявам те, Слави, направи правителство! ГЕРБ ще върне мандата

Умният човек много, ама много би трябвало да внимава, когато говори публично и да мисли за последствията. Ако мисли…

Това написа пък в Туитър зам.-председателят на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Тошко Йорданов в коментар на интервю на съпредседателя на Демократична България Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.  

Тошко Йорданов с хаплив отговор на призива на Христо Иванов

Лозунгът за възстановяване на парламентаризма е тотално взривен. Това правителство ще се опита да мине на цената на счупване на системата, а може би и на държавата. Това мнение изрази пред БНР политологът и преподавател в Нов български университет Любомир Стефанов относно предложения от „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ проект за кабинет. 

Трети избори биха били катастрофа и най-големият потърпевш ще бъде партията на г-н Трифонов, която ще бъде изметена от политическата сцена, заяви Любомир Стефанов. Политологът оспори оценката на лидера на ИТН за „изумителна победа“ на партията на отминалите избори.  

Любомир Стефанов: При трети избори партията на Трифонов ще бъде изметена

Областният координатор на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ-СДС Цвета Караянчева остава извън следващия парламент.

Това сочат данните на ЦИК за резултата от изборите в Кърджали. Очаквано най-много гласове, съответно мандати взима ДПС - 4. Петият пък ще е за Има такъв народ (ИТН). Така ГЕРБ ще се раздели с едно от остриетата си. Караянчева беше депутат последователно в 41-вото, 42-рото, 43-тото, 44-тото и 45-тото Народно събрание. Тя бе председател на 44-ия парламент. ПГ на ГЕРБ-СДС предложиха Караянчева за шеф и на 45-ия парламент, но мнозинството отхвърли нейната кандидатура. 

ГЕРБ се разделя с едно от остриетата си. Караянчева няма да е депутат

Приел съм да бъда кандидат за премиер. Никога не съм се чувствал по-готов за това.

Това заяви в кратък коментар пред "24 часа" Николай Василев, който бе обявен от лидера на Има такъв народ (ИТН) за евентуален премиер. "Надявам се да спечелим подкрепа в парламента", отбеляза още той.  

Николай Василев: Никога не съм се чувствал по-готов за премиер

Разговаряхме с Николай Василев и установихме, че имаме различия как трябва да се развиват финансите и икономиката на България. За нас с Асен Василев първо трябва да се спрат кражбите и изтичанията и тогава да се стабилизира бюджета. За нас най-важното е да спрем всички кражби и всички кранчета - тогава ще има растеж. За Николай Василев най-важното е да има балансиран бюджет. Това е причината да откажем поканата - различни визии.  

Това каза пред БТВ министърът на икономиката Кирил Петков, който разкри защо заедно с колегите си Асен Василев и Николай Денков отказаха поканата да станат министри в кабинета на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.  

Кирил Петков с интересни подробности за разговорите със Слави Трифонов и Николай Василев

Приключи разследването на Служба „Военна полиция“ по авиоинцидента със самолет МиГ-29 на 09 юни 2021 г. по време на тактически учения на формированията за ПВО от Българската армия и авиационни формирования от ВВС - „Шабла 2021“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Отделът за разследване на авиационни произшествия е оформил в доклада си три основни версии за причините, довели до авиоинцидента, като посочва една от тях за най-вероятна. Разследването на Служба „Военна полиция“ в интерес на авиационната безопасност приключи. Министърът на отбраната има готовност да предостави изготвения доклад от Военна полиция на прокуратурата, която продължава разследването по реда на Наказателно-процесуалния кодекс. До 3-4 седмици предстои да бъде снет и записът от т.нар. черна кутия в специализирана лаборатория на производителя в Руската федерация.  

Вижте какво установи проверката на катастрофата с МиГ-29, при която загина майор Терзиев

Стана ясен и убиецът на жената в Бояна. След изпълнение на указаните от СГП действия и разпознаване на задържаното лице, в качеството на обвиняем за извършено умишлено убийство на 63-годишната Е.Т. е привлечен Х.Х. (на 57 години).  Мъжът е осъждан за причиняване на средна телесна повреда на убитата Е.Т. през 2015 година. Освен това спрямо него има осъдителни присъди за убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана и за управление на МПС след употреба на алкохол. 

Стана ясно кой е убиецът на жената в Бояна - осъждан е за нанасяне на средна телесна повреда на убитата

Министерството на здравеопазването направи нова рокада - отранен бе директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари. Това стана ясно от съобщение на ведомството днес. За нов директор на спешната болница е назначен проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно- септична хирургия на болницата.

От МЗ припомнят, че управителят на Националната здравноосигурителна каса предостави на министъра на здравеопазването резултатите от извършената проверка на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД. С няколко протокола за неоснователно получени суми са установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лв. 

Проф. Асен Балтов е освободен като директор на "Пирогов" 

22 случая на Делта вариант на SARS-CoV-2, известен като Индийски вариант, са установени от Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) чрез целогеномно секвениране. Анализирани са общо 81 клинични проби. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. 

Две от лицата, при които е установен Делта вариантът на COVID-19, са починали. При 79 от пробите се установиха вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве, от тях: 57 (70.4%) са Алфа (B.1.1.7) и 22 (27.2%) са Делта (B.1.617.2). При две проби е установен вариант АТ.1 + S: E484K, който съдържа мутация (E484K) и се причислява към варианти, които се наблюдават. 

Още 22 случая на Делта варианта у нас, има починали

Последвайте канала на

Novini.bg
6359 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2021.07.15 | 07:12

10
Слави казва че няма да прави коалиция с герб и дпс.Ами славук мръсен,това какво е като само те те подкрепят в парламента?Мръсен предател излезна,по мръсен от Борисов и Доган.
FARAON

2021.07.15 | 00:24

9
ПОНЕЖЕ РОСЕН СИ ТРАЕ, МОЖЕ ДА СЕ РАЗХОЖДА В ЮЖНИЯ ПАРК :)
АСЕН ИЛИЕВ

2021.07.15 | 00:06

8
ЗНАЕШ ЧЕ ДЪРЖА В КОЛАТА 2 СЕ КИ РИ, НАЛИ ПАДАЛ? :)
АСЕН ИЛИЕВ

2021.07.15 | 00:04

7
СЛАВИ, АКО ТЕ МЕРНА ПО СОФИЯ, ЩЕ ТИ ОТ СЕ КА ГЛАВАТА!
FARAON

2021.07.15 | 00:03

6
ТРИ БАКЛУКА, ТРИ ВЕСЕЛЬХ ДРУГА :)
FARAON

2021.07.15 | 00:02

5
НА ПРАКТИКА С В И НЕ ТЕ ОТ ГЕРБ ГИ ПОДЕЛИХА МЕЖДУ КРАТУН И СЛАВИ ТРИФОНОВ :) ЗАТОВА СА ИМ РАВНИ ПРОЦЕНТИТЕ :)
ФАРАОН

2021.07.14 | 23:56

4
А В ЕДНА КНИЖКА ПИШЕ, ЧЕ КОГАТО 3 ПАРУН ГЕЛА УПОРОТО ИЗБЯГВАТ СРЕЩИТЕ ПОМЕЖДУ СИ ЗНАЧИ, ИМА ЗАГОВОР :) КРАТУН, СЛАВИ, РОСЕН ПЕТРОВ :)

2021.07.14 | 21:20

3
Кирил Петков не става за премиер.Хора как така си харесвате някой за два дена и айде да е премиер.Ма какво ви става ,че вие тотално осквернихте титлата премиер в нашата държава,особено с последния си избор...ужас тва да не е иди ми дойди ми - трябват кадри учили политически науки,политология ,право ,ако щете и етикет и обноски и стаж.Колко дни Кирил Петков е прекарал стажант в парламента ,та даже и премиер ,тц

2021.07.14 | 21:06

2
крадливи 570000 пенсионери с под 300 лв крадци долни

2021.07.14 | 21:05

1
Само Кирил Петков за Премиер.

Добави коментар

Водещи новини