-
25 ноември 2012 09:28
- 13374
- 31
Соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина, овкусители и нитратна смес – това са съставките на голяма част от саламите, надениците и кренвиршите у нас, пише "Телеграф".
Ако има месо, то е от остатъци върху животински кости, които се изстъргват от специална машина. Заедно с малките късчета месо се изстъргват жили и хрущяли, дори парчета кости, които също могат да попаднат в салама.
Който яде салам от два лева, яде колаген, каза шефът на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев.
Последвайте канала на
Коментари 31
Добави2018.02.16 | 16:43
2018.02.16 | 16:42
2018.02.16 | 16:42
2018.02.16 | 16:42
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:40
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:40
2018.02.16 | 16:39
Добави коментар
Водещи новини
Денков за решението на ЦИК за билбордовете с Борисов и Пеевски: Трябва да са доволни, че някой им прави безплатно реклама
28 май 202408:12
ЦИК: ПП-ДБ да свали билбордовете с Денков, Борисов и Пеевски
28 май 202408:17
Лорер: Кабинетът "Денков" отвори вратата на България за Шенген
28 май 202408:15
Ще могат ли да гласуват хората с невалидни, откраднати или изгубени документи за самоличност?
28 май 202408:55
Георги Лозанов: Ако не бяхме в НАТО, Путин вече щеше да е тук!
28 май 202407:59
Войната в Украйна и възможните сценарии
28 май 202408:10
Адвокат Петкова с горещ коментар за новото предложение на прокуратурата за смърт на пътя
28 май 202407:59
Полицията в Поморие с подробности за кражбата на 13 380 лв. от възрастен мъж
28 май 202408:18
Опит за въоръжен грабеж в кметството в Шивачево
28 май 202409:55
2018.02.16 | 16:43