-
25 ноември 2012 09:28
- 13372
- 31
Соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина, овкусители и нитратна смес – това са съставките на голяма част от саламите, надениците и кренвиршите у нас, пише "Телеграф".
Ако има месо, то е от остатъци върху животински кости, които се изстъргват от специална машина. Заедно с малките късчета месо се изстъргват жили и хрущяли, дори парчета кости, които също могат да попаднат в салама.
Който яде салам от два лева, яде колаген, каза шефът на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев.
Последвайте канала на
Коментари 31
Добави2018.02.16 | 16:43
2018.02.16 | 16:42
2018.02.16 | 16:42
2018.02.16 | 16:42
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:40
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:40
2018.02.16 | 16:39
Добави коментар
Водещи новини
Васил Терзиев отвърна на нападките от лагера на ГЕРБ: Прехвърлят тяхна вина на мен
19 май 202411:01
ГЕРБ обвини кмета на София за затварянето на Симеоновския лифт: Говорят се неистини
19 май 202410:42
Пламен Димитров: Имаме уверение, че утре по сметките на ВУЗ-овете ще влязат 39 млн. лева
19 май 202411:39
Евтим Милошев: Липсата на кадри по морето кара бизнесът да обещае поне 20% по-високи заплати
19 май 202411:57
Илияна Йотова пред наши сънародници в Германия: В България сме по-силни с всички вас
19 май 202410:18
След гласуване на първи тур: Стана ясен първият претендент за Сливенски митрополит
19 май 202413:39
Лекарка, отзовала се първа на адската катастрофа в Пловдив: Гледката беше ужасяваща
19 май 202412:45
Турски ТИР отсече дървета, счупи стълб и се вряза в къща във Врачанско
19 май 202411:24
Лондон: По-силните връзки между Китай и Русия застрашават демокрацията
19 май 202413:08
2018.02.16 | 16:43