-
25 ноември 2012 09:28
- 13372
- 31
Соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина, овкусители и нитратна смес – това са съставките на голяма част от саламите, надениците и кренвиршите у нас, пише "Телеграф".
Ако има месо, то е от остатъци върху животински кости, които се изстъргват от специална машина. Заедно с малките късчета месо се изстъргват жили и хрущяли, дори парчета кости, които също могат да попаднат в салама.
Който яде салам от два лева, яде колаген, каза шефът на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев.
Последвайте канала на
Коментари 31
Добави2018.02.16 | 16:43
2012.11.26 | 23:41
2018.02.16 | 16:42
2018.02.16 | 16:42
2018.02.16 | 16:42
2012.11.26 | 23:57
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:41
2012.11.26 | 23:43
2018.02.16 | 16:41
Добави коментар
Водещи новини
Васил Терзиев отвърна на нападките от лагера на ГЕРБ: Прехвърлят тяхна вина на мен
19 май 202411:01
ГЕРБ обвини кмета на София за затварянето на Симеоновския лифт: Говорят се неистини
19 май 202410:42
Стойчо Стойчев, политолог: Опцията „Не подкрепям никого“ ще обере протестния вот на изборите
19 май 202409:28
Пламен Димитров: Имаме уверение, че утре по сметките на ВУЗ-овете ще влязат 39 млн. лева
19 май 202411:39
Евтим Милошев: Липсата на кадри по морето кара бизнеса да обещае поне 20% по-високи заплати
19 май 202411:57
Илияна Йотова пред наши сънародници в Германия: В България сме по-силни с всички вас
19 май 202410:18
Турски ТИР отсече дървета, счупи стълб и се вряза в къща във Врачанско
19 май 202411:24
Д-р Трифон Вълков посочи симптомите, за които трябва да следим при т.нар. пета болест
19 май 202408:47
Днес в Сливен ще се състои епархийски избор за нов митрополит
19 май 202407:31
2018.02.16 | 16:43