Не са добри условията за туризъм в планините

  • 28 май 2024 09:28

  • 627
  • 1
Не са добри условията за туризъм в планините
© Pixabay

Условията за туризъм в планините са по-скоро лоши, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС). Навсякъде е облачно и във високите части на планината е мъгливо.

На доста места, например, в Рила и Родопите, вали дъжд. Във високата част на Стара планина преваля сняг тази сутрин. Мъгливо е, с умерени ветрове. Няма натрупана снежна покривка, но времето е много мокро и неприятно, коментираха от ПСС.

Преди обяд в планините ще има и слънчеви часове, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в отделни райони - временно интензивни. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Проф. Рачев с разкритие идва ли вече лятото

Последвайте канала на

Десислава Станева
627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.28 | 12:46

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини