Полицията в Поморие с подробности за кражбата на 13 380 лв. от възрастен мъж

  • 28 май 2024 08:18

  • 2743
  • 2
Полицията в Поморие с подробности за кражбата на 13 380 лв. от възрастен мъж
© Кадър БНТ

Задържаха мъж за кражба на 13 380 лв., които са собственост на възрастен мъж от Поморие.

Потърпевшият наел шофьор на микробус, за да го закара до Русе с цел закупуване на малък селскостопански трактор. Шофьорът обаче се оказва криминално проявен и прибира по-голямата част от парите на дядото, кара го и да му купи кон.

"Пострадалият е на 81 години. Той е от Поморие. В началото на месец май изтегля сумата от 21 000 лв. от банков клон, съвместно с двамата си сина, но той е своенравен и е наел някъда около 15 май лице, което да го превози до Русе, за да закупи трактор. Трябвал му, за да обработва някакви земи около Елховско. Пътуват заедно двамата на 15 май, пострадалият дава пари за гориво, купува винетка, отиват до Русе, обикалят по автокъщи и в центрове за продажба на такива тракторчета. По пътя преди това на няколко пъти извършителят на деянието е молен от възрастният мъж да преброи парите, тогава вероятно краде част от сумата. Вечерта не намират трактор. Спят около Разград в буса, там най-вероятно е взета останалата част от сумата. На другия ден купуват кон на извършителя на деянието и се връщат в Поморие. Възрастният мъж разбира, че част от парите му ги няма, когато се връща у дома, но разчита, че извършителят ще му ги върне, защото според него са забравени в буса", обясни пред БНТ главен инспектор Петър Тодоров, началник на РУ-Поморие.

Откраднаха над 13 хил. лв. от пенсионер в Поморие

Предприети са действия по връщане на сумата, извършителят е признал за кражбата. Криминално проявен е, задържан е за кражби и злоупотреби, законът предвижда за подобен тип кражби от 3 до 5 г. затвор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2743 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.28 | 12:47

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
хикс

2024.05.28 | 08:24

1
Щом е замесен кон, значи крадеца е мангал .

Добави коментар

Водещи новини