Виолета Комитова категорична: БВ няма да влиза в коалиция с ВМРО

  • 23 февруари 2023 07:58

  • 1192
  • 6
Виолета Комитова категорична: БВ няма да влиза в коалиция с ВМРО
© БНТ

Новината за коалиция с ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа беше произведена от тях. И двете партии се регистрирахме самостоятелно за изборите. Това заяви Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 в “Денят започва” по БНТ.  

Тя уточни, че “Български възход” водят разговори с политически парии, организации и НПО.  

Ние никога не сме казвали, че ще сме коалиция с ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа. В 48-то Народно събрание не се получи диалог между партии, затова сме в това състояние. Ние смятаме, че трябва да изнесем диалога с обществото. Каним всеки ден хора и организации, с които се срещаме. Търсим хора, които подкрепят нашите идеи, споделят нашите каузи. В парламента имаше два типа партии - едни които всеки ден произвеждаха скандали. Ние и други партии, които отказаха да влязат в този тон. Българското общество, ако иска да лансира партии които всеки ден крещят - изборите предстоят. Ако искат да се борим за успокояване на топката и успокояване на обществото това минава през редовно правителство. Това е отговорността на политиците. Много съм възмутена, че се говори за шести избори, посочи Комитова.  

Смятаме че трябва да се водят разговори за основите за обществото приоритети. Имаме икономическа, военна, социална несигурност и инфлация. Приоритет на “Български възход” е инфлацията на цените на храните. Това води наши граждани да седят гладни. За нас това е безотговорност на политиците. Докато се карат политиците гражданите и бизнеса ще страдат, отбеляза още Комитова.  

По думите и от “Български възход” вече редят листите си за изборите на 2 април.  

ВМРО прекратява разговорите с „Български възход” за общо явяване на изборите

Комитова заяви, че водопроводът от София до Перник няма одобрени строителни книжа.  

Строителството на “Хемус” нямаше да има ако не бяхме дали на фирмите по 100 млн. лв. Имаме вина. Фирмите трябва да знаят, че не могат да строят без разрешителни. Плащането по ин хаус на “Хемус” е равно на десет детски болници.  

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1192 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
мито

2023.02.23 | 10:54

6
Поздравявам арх. Комитова за прямата и честна позиция по проблема със строителството на пътища и големите инфраструкторни проекти в БГ. Тя е имала възможност да види нещата от Първо лице. Тя сигурно знае повече, от колкото казва. Прави и чест, че не мълчи и не ползва обтекаеми, безсмислени фрази. Тя директно ни информира - язък за милиардите /над 10/, които бяха раздадени авансово за строителство на магистрали на няколко фирми - за де е по-евтино. Сега същите фирми искат актуализация и не правят нищо. това е жестока спекула и корупция. Държавата трябва да ги "смачка".

2023.02.23 | 09:59

5
Довиждане. До тук бяхте.
Нищоправец

2023.02.23 | 09:34

4
ТАЯ МИ ПРИЛИЧА НА ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА.НЯМА АКЪЛ,ОБАЧЕ БИЛА МАЙСТОРКА НА ДУДУКА.

2023.02.23 | 09:19

2
Пускаш на едната продажна медия БНТ ,която краде от народа парите му да дава как трябва да гледаме,,рахатлъка" на проклетите псета,да плащаме за зоополиция и храна да са сити при гладни българи.

2023.02.23 | 09:21

3
Пускаш на другата продажна медия БТВ и гледаш за мръсните нашественици украйнците как искат да лежат на наш гръб.Ми тия дъртаци пенсии имат да се издържат с тях,нашите пенсионери гладуват ние тия да хрантутим те да се кланят на наркоман
Eлeктpа

2023.02.23 | 09:04

1
Ха ха ха, дъртата Комитка всичко живо де имоше омитка...

Добави коментар

Водещи новини