„Български възход“ ще се яви като партия, а не като коалиция на предстоящите избори

  • 03 февруари 2023 14:34

  • 1152
  • 8
„Български възход“ ще се яви като партия, а не като коалиция на предстоящите избори
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

На предстоящите предсрочни парламентарни избори „Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но“ ще се яви не като коалиция, както бе на предходните, а като политическа партия, каза пред журналисти в Хасково лидерът на партията Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Той обясни, че не предвиждат съвместна работа с АБВ, но не изключва възможност в рамките на партийното представяне на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" да си партнират с хора от други формации през гражданска квота или споразумение.

Попитан защо човек, който мисли диалогично и коалиционно, в един момент решава да се яви сам на изборите, Янев отговори:

„На предните избори не ни достигна време за регистрация на партията. На практика тогава ние направихме коалиция от три партии мандатоносители. В момента е време за утвърждаване на партията, на нейните структура, да се види какво всъщност представлява партията и как по най-добрия начин може да бъдем в интерес на гражданите и да предлагаме решения, това е целта.“

Комитова: „Български възход“ ще бъде част и от следващия парламент

Според него „Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но“ ще премине 4-процентната бариера. ”Социологията зависи кой я прави и къде я прави, и какви въпроси задава. Ние също имаме социология, която казва, че сме над чертата“, коментира Янев.

По думите му привличането на избиратели не е чисто механичен процес, а процес в който посланията трябва да стигнат до сърцата и до умовете на хората. За това от партията започват интензивна работа и срещи с хората в тази посока във всички избирателни райони на страната. „За да обясним защо сме на политическото поле и какво се опитваме да правим. Опитваме се да правим смислени неща, малки стъпки, малки решения, но да вървим напред да се развива България“, каза още Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен

Той беше в Хасково по повод подготовката на партията за предстоящите избори. Пред медиите обясни, че е рано да се отговори на въпроса дали водачът на листата в Хасково от предходните избори Тихомир Георгиев отново ще я оглави. Той отказа да даде личната си оценка за работата му, като подчерта, че му я е споделил. Политическата оценка за Георгиев е добра, заключи Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1152 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Дана

2023.02.06 | 20:54

8
Когато сте партия вече никой не може да ви го отнеме, дори и изборите. Вече имате силата да сте полезни на хората независимо дали е в парламента или извън него. Вече сте сила. Но продължава да липса конкретика в сайта ви, в кампанията ви, в дейността ви. Другите партии са много по-уредени в това отношение и ни облъчват с пропаганда ежедневно.
Емѝ...

2023.02.03 | 18:41

7
На изборите като партия, след изборите като национално движение симеон втори и т.н.
стефан янки

2023.02.03 | 16:41

6
стефан янки - поредното американко мекере с червени корени.

2023.02.03 | 16:29

5
Комунде,тоя път си вънннн...

2023.02.03 | 16:00

4
Партия....на кремълски подлоги
хаха

2023.02.03 | 15:42

3
Балканският Кенеди се е усетил, че максимумът му е да се добере до 1% за субсидийка. Въпросът е само дали ще се намерят достатъчно балъци да му оправят живота.

2023.02.03 | 15:41

2
Довиждане. По скоро сбогом.

2023.02.03 | 15:40

1
Довиждане.

Добави коментар

Водещи новини