Първите машини за гласуване вече пътуват към областните градове

  • 30 септември 2022 14:24

  • 286
  • 1
© Булфото (архив)

Днес от 12 ч започна процесът по извозването на машините за гласуване към районните избирателни комисии в областните центрове. Утре те ще бъдат инсталирани по секционните избирателни комисии. Това заяви пред журналисти комисар Радослав Стойнев, зам.-началник на жандармерията, предаде репортер на Novini.bg

Той допълни, че днес се извозват машините за 26 области, а за утре предстои транспортирането им за София-град и София-област. Стана ясно още, че всеки един от водачите ще бъде задължително тестван за употреба на алкохол, а при видимо неадекватно състоняие – и за употреба на наркотици. За момента няма установени положителни проби за алкохол сред шофьорите.

С полицейски ескорт: Машините за вота тръгват към избирателните секции

До момента машините за гласуване са поели за Шумен, Разград, Смолян, Силистра, Русе, Плевен и Добрич, т.е. към най-отдалечените места. След малко предстои да потеглят камионите и за Варна и Бургас, а в по-късните часове и към останалите области, обясни комисар Стойнев.

,,Организирани са охраната и съпровода до съответния областен център. Ще бъдат охранявани нонстоп. Всеки камион се охранява от един полицейски автомобил. За момента няма проблеми, всичко върви по план'', уточни още той.

Последвайте канала на

Владимир Василев
286 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.10.01 | 17:09

1
Копейкин крие, че е циганин

Добави коментар

Водещи новини