Доц. Ангел Кунчев обяви ще се въвежда ли извънредна епидемична обстановка в страната

  • 26 април 2024 09:02

  • 3245
  • 6
Доц. Ангел Кунчев обяви ще се въвежда ли извънредна епидемична обстановка в страната
©

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи в "Денят започва" главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил.

500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш. Според Кунчев не се налагат извънредни мерки, а карантина ще се въвежда само в конкретни училища и детски градини, където има заболели, като се въвежда и онлайн обучение. Към момента не може да се прогнозира пик на заболяването, като очакванията са разпространението на коклюш да отшуми чак към края на годината, допълни доц. Кунчев. Следващата седмица ще влезе в сила и наредбата, с която се изтегля с половин месец първата ваксинация на бебета и се осигуряват ваксини за бременни, които имат желание да се имунизират.

Ваксината срещу коклюш е изчерпана по аптеките

"До момента 21 области имат регистрирани случаи,но до няколко дни ще стигне до всички части на страната, въпрос е и на активно търсене на диагностика.То няма чак Той е обхванал цяла европа и разбира се,че и ние ще влезем в тази картина", каза доц. д-р Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил,държавен главен инспектор

"Да сме смъкне възрастта и да се разреши като препоръчителна имунизация. Промяната в наредбата в държавен вестник се очаква да стане до края на месеца", допълни той.

Според думите му държавата е отговорна за осигуряването на ваксини за имунизационния календар.

"От втория месец до 12 години. За бременните жени ще осигурим ваксини, имаме уверение, че се внасят още днес 2000, а работим и за допълнителни ваксини, защото търсенето в Европа е огромно", подчерта здравният инспектор.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3245 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 07:01

6
❤️ Г­о­­­р­е­щ­­­и­ ­­м­о­­­м­и­­­ч­­е­­­т­­а­­ ­в­и­ ­о­­­ч­а­к­в­а­­­т ­-­­­ X­­­1­­­8­­.­­F­­­U­­N

2024.04.26 | 09:57

5
Този и генерал пингвин отдавна трябваше да са обесени за гаврата,която си направиха с българите и щетите, които им нанесоха покрай измисления корона вирус, а то копеленцето си стои най-спокойно на поста и се готви пак да ни затваря!

2024.04.26 | 09:43

4
знаеш ли колко много хора те чакат да обявиш извънредна епидемиологична обстановка, за да ти въведат едни нещица, където трябва!

2024.04.26 | 09:19

2
Колко са заразените деца? Според статистиката са 317 от началото на годината, всички общо преболедували и активни. Затова ли разигравате пcихoза?

2024.04.26 | 09:42

3
мъни, мъни, мъни

2024.04.26 | 09:18

1
Така е, като не ги обесихме тия

Добави коментар

Водещи новини