Плевен – изгубеният град

Изгубеният град. Така изглеждаше Плевен в очите на стотици хиляди българи, гледали дебата на кандидат-кметовете в ефира на „Нова“. Накратко – от дискусията стана ясно, че според Спартански: Българските и европейски институции са основните виновници за проблемите на Плевен.

От казаното в предаването стават очевидни още няколко неща:

- Кметът Спартански няма никаква комуникация с държавата, обяви й открита война.

- Кметът Спартански е превърнал Плевен и плевенчани в заложници на личното си его. Знаем добре, че за него е по-добре да има лалета, отколкото инвестиции.

- Кметът Спартански излъга, че не е подкрепен от ДСБ и „Да, България“. Той съзнателно крие принадлежността си към Костов, Зеленогорски и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, защото всички в Плевен са наясно, че те са виновни за разрухата и мизерията в региона. Как на добрите кметове проектите са одобрени, само в Плевен е драмата или другояче казано – на крив Спартански, законът и европейските правила му пречат.

Каква е реалността? Всички кметове, без значение от партийните принадлежности, ако са подали изрядни документи или редовни и добре направени проекти, правителството им е съдействало и помагало Обективната истина е, че явно кметът Спартански няма желание или компетентност това да се случи. Изводите са ясни.

Който и да стане кмет, освен Спартански, помощ от държавата за Плевен ще има, всеки друг е по-полезен и подходяш. Всичко това, разбира се, при наличие и провеждане на нормална и адекватна комуникация.

Той просто не е в състояние да води диалог с институциите. А явно и те не желаят да говорят с него. Защото няма кой да ти даде, ако не поискаш. Лозето не ще молитва, а мотика. И много работа.

Стига да спазваш реда и правилата – както според нашето, така и съгласно европейското законодателство. Нещо много важно – все тая дали премиерът е от ГЕРБ или БСП, дали властта е лява, дясна или център.

Проблемът на Георг Спартански не е неговата идеология или позиция, а мързелът, некомпетентността и нежеланието за работа. Той предпочита да виси по кафенетата и във фейсбук, отколкото да се труди. И по тази причина не става за кмет на Плевен. Не защото е русофил или соросоид. А защото не умее да управлява. Последните четири години са доказателство за това.
 

Коментари

 1. 2019.10.08 | 13:49

  Истината е че не слугуваш ли на ББ , градът ,който управляваш е обречен....А като погледнем Бургас, Велико Търново и др. виждаме ,че слугинажа дава резултати...

  1. 2019.10.09 | 18:02

   E и, ЧЕРВЕН ЛАЙНОМЕТ!? ЗНАЧИ ТОВА Е ПО ДОБРЕ ЗА НАС, ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА!
   Сам признаваш, че ГЕРБ строи!

   А що асе отнася до слугинаж, по големи г.ъзелизачи от вас червените боклуци НЯМА! Ако можете ще му изедете на П.утин и путята!

 2. 2019.10.09 | 14:49

  Христо Иванов със сигурност е спретнал някаква уговорка да си делкат обшински пари

 3. 2019.10.08 | 22:54

  За да имат бъдеще градовете ни, никога няма да пусна бюлетина за Демократична България, едни неопитни и гладни за пари хора.

 4. 2019.10.08 | 13:44

  Слепец дори ще види ,че статията е поръчкова...

 5. 2019.10.08 | 13:40

  Не живея в града вече от има-няма 10г., не се бях прибирал от 2 и щом се прибрах останах много учуден, че то си беше същото, срамота за толкова време нищо да не се промени, не броя 1-2 паднали сгради, а може би трябва, само площада "ремонтираха" по добре да не го бяха пипали, а като стана дума за него, къде са мраморните плочи. Време е да се съживи този град от летаргията си и да се задейства, мястото му е перфектно.

 6. 2019.10.08 | 13:16

  АКО НЕ СА НАЙДЕН ЗЕЛЕНОГОРСКИ И Х. ТАСЛАКОВ КОИТО МУ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ ТОЗИ СПАРТАНЕЦ Е МНОГО НЕГОДЕН

 7. 2019.10.08 | 10:45

  Всяко зло за България е идвало от Русия.

 8. 2019.10.08 | 10:17

  И аз не го харесвам-сложи преспъвалки(т.н велоалея) по центъра и навсякъде из града започнаха да се появяват незаконни скоби по улиците.

 9. 2019.10.08 | 10:03

  Нека сме толерантни. За умрял или добро или нищо. За Плевен или добро или нищо. Но като се замисля Плевен ще започне активен задгробен живот.

 10. 2019.10.08 | 09:43

  Абе че Спартански е зле,зле е,но всеки ден тука се изсипват поръчкови очернящи статии срещу него като тая...По много елементарен начин го правите и става по-скоро смешно и най-много да накара хората да гласуват за него! Постарайте се малко повече! Сигурен съм,че можете,а града наистрина има нужда да се спаси от Спартански!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет