Мирослав Петров към Спартански: Докарахте Плевен до демографска катастрофа

  • 07 октомври 2019 08:59

  • 4642
  • 2
Мирослав Петров към Спартански: Докарахте Плевен до демографска катастрофа
© Кадър: Нова телевизия

Управлението на Георг Спартански докара Плевен до демографска криза и ако продължава така, градът ще се превърне в сателит на Враца, където впрочем доходите нараснаха през последните години, а Плевен е в застой. Освен това инвестициите са почти нула, а към момента няма изградена никаква адекватна инфраструктура. Това сподели в студиото на ''Здравей, България'' по Нова телевизия кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен Мирослав Петров.

,,Общинската администрация отказа средства за развитието на парк ''Кайлъка'', както и за язовир ''Николаево'' с решение на г-н Спартански. Да не говорим, че АМ ''Хемус'' ще бъде факт след около година, а общината няма готовност за алтернативен обходен маршрут и така през центъра на Плевен ще минат около 1200 тежкотоварни автомобила, целият трафик ще мине през центъра'', коментира Петров и отбеляза, че ако в Плевен има някакви инвестиции, то те са били благодарение на държавата, а не на общинската администрация.

,,Искам да сигнализирам и за още един сериозен проблем на Плевен и това е, че до няколко месеца няма да има място къде да се погребват покойниците, защото няма гробища, няма отчуждени терени, а това е ангажимент на общината'', разкри още кандидатът на ГЕРБ.

По думите на Мирослав Петров, с изключение на Панорамата, Плевен не е туристическа дестинация, а по-скоро медицинска.

,,В града има Медицински университет, има множество многопрофилни болници, има роботизирана хирургия… все условия за развието на медицински туризъм и ние трябва да се възползваме от тези предимства на Плевен'', подчерта той.

,,Смятам, че алтернатива за Плевен би било развитието на инфраструктурните проекти в града, което ще привлече голям капитал в населеното място и по този начин ще повиши жизнения стандарт на хората'', каза в заключение Петров.

Последвайте канала на

Novini.bg
4642 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.10.07 | 10:47

2

Това ако не е платена журналистика...В диспута имаше трима учасници ,не беше монолог.Г-н Спартански опроверга всяко от тези твърдения.Възмутена съм от нивото ви и тенденциозното манипулиране на читателите !

2019.10.07 | 10:06

1

Където управлява комунист, разрухата е гарантирана. За това, мислете за София.

Добави коментар

Водещи новини