Марияна Николова пред Кхалид Ал Фалех: Интензивният политически диалог ще донесе ползи и за двете икономики

27 януари 2021 17:49

Марияна Николова пред Кхалид Ал Фалех:  Интензивният политически диалог ще донесе ползи и за двете икономики
© Министерство на туризма
310 0

Интензивният политически диалог ще донесе ползи и за двете икономики, като се отчита големият потенциал за повишаване на нивото на взаимните инвестиции и нарастване на търговски обмен. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред Кхалид Ал Фалех, министър на инвестициите на Саудитска Арабия. Те разговаряха в рамките на работното посещение на вицепремиера в Риад. В дискусията участва и посланикът на България в Саудитска Арабия Н. Пр. Димитър Абаджиев.

Географските дадености и геополитическата среда ни позволяват да осъществяваме взаимноизгодно сътрудничество в редица ключови сфери – туризъм, сигурност, енергетика, търговия, продоволствена сигурност, транспорт, образование и наука, пояси министър Николова.

По думите на българския министър България предоставя изключително благоприятни условия за чуждестранни инвеститори. Страната ни има уникални природни условия и съхранена околна среда, която я прави подходяща за развитието на устойчив туризъм, базиран на производството на органични храни и минерална вода, информира тя.

Марияна Николова към Мохамед Ал Джадаан: Имаме добри търговско-икономически отношения, износът ни отчита ръст през 2019 година

Вицепремирът коментира още, че са налице възможности за сътрудничество в различни съвместни инвестиционни форми, които също биха допринесли за нарастване на инвестициите между България и Саудитска Арабия.

Novini.bg
310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини