Марияна Николова се запозна с проекта "Червено море", който ще генерира годишен приход от 6 млрд. долара

  • 27 януари 2021 12:10

  • 545
  • 1
Марияна Николова се запозна с проекта "Червено море", който ще генерира годишен приход от 6 млрд. долара
© Министерство на туризма

Проектът "Червено море" отразява бъдещето на туризма и ще привлече много посетители от цял свят. Той е много амбициозен и иновативен, включващ изграждането на редица острови. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и по време на срещата си с Джон Пагано, главен изпълнителен директор на проекта "Червено море". Двамата разговаряха в рамките на работното посещение на вицепремиера в Кралство Саудитска Арабия.

Силно сме впечатлени от инициираната от Н. Кр. В. Принц Мохамед Бин Салман стратегия за мащабно развитие на Кралството "Визия 2030", която предвижда цялостна концепция за модернизация в крак с бързо променящия се съвременен свят, както и с реализацията на амбициозния мега проект "Червено море", уточни министър Николова и допълни, че изграждането на град, който да бъде високотехнологичен, екологично и енергийно обезпечен е едно амбициозно начинание.

По думите ѝ със своята реализация Червено море ще се превърне в топ туристическа дестинация.

Чрез интегрираните иновации, разработваните принципи на устойчивост, богата културна история, проектът Червено море ще отразява бъдещето на туризма, информира тя.

По време на срещата вицепремиерът каза още, че България има амбицията заедно със Саудитска Арабия да изгради устойчиво, многопластово сътрудничество, което да покрива ключови сфери като туризъм, инвестиции, търговия, и образование.

Марияна Николова проведе работна среща с директора на Агенцията за развитие на историческия обект Дирия

България отдава особена важност на отличните контакти с Кралството и се надявам те да бъдат развивани и задълбочавани все повече и повече, заключи българският министър.

Джон Пагано коментира, че връзката ни с природата е много силна, а ние я нарушихме, затова започнаха такива болести.

Марияна Николова в Саудитска Арабия: Скоро ще имаме споразумение за въздухоплаване

COVID-19 е една трагедия, но е и възможност да рестартираме бутона на живота ни, посочи още той.

По думите му подобни инициативи, като проекта "Червено море", ни дават възможност да мислим по различен начин. Според него именно туризмът има потенциал да е генератор на промени към по-добро.

Това е една от най-запазените части на света, амбицията ни е да покажем тези естествени ценности, от които да направим впечатляващ проект, обясни още Пагано и допълни, че подобна инициатива, която да се захранва почти изцяло от възобновяеми източници не е реализирана.

Плановете са изпълнението на проекта да създаде 17 хил. работни места и всяка година да генерира приход от шест млрд. долара.

Novini.bg
545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.27 | 12:53

1
То приходи ще носи, но и много боклуци ще носи и чистата не засегната природа ще отиде по дяволите! Освен това пустинята всяка година ще се опитва да го унищожи и за да съществува ще са нужни не малко разходи! Печатницата дали ще смогне да издържа повече такива изкуствени оазиси също е подвъпрос!?

Добави коментар

Водещи новини