Ангел Джамбазки представи европейската гражданска инициатива "Еднакво заплащане за еднаква рабо

  • 19 декември 2017 19:33

  • 1329
  • 2
Ангел Джамбазки представи европейската гражданска инициатива "Еднакво заплащане за еднаква рабо
© Нова телевизия

Евродепутатът Ангел Джамбазки представи тази вечер във Враца европейската гражданска инициатива "Еднакво заплащане за еднаква работа", която се подкрепя от осем източноевропейски страни членки на Европейския съюз /ЕС/.

На среща с членове на партиите в коалиция "Обединени патриоти" и симпатизанти той посочи, че целта на инициативата е да се премахне огромната разлика в доходите на гражданите от така наречените "стари" и "нови" членове на ЕС, както и двойните стандарти в националните законодателства, които възпрепятстват свободното движение на капитали и работна сила. В срещата участва народният представител от коалиция "Обединени патриоти" от Врачански район Красимир Богданов.

Ангел Джамбазки обясни, че крайната цел е събирането на 1 милион подписа на граждани на осемте страни. Всеки може да подкрепи инициативата електронно на официалната страница на Европейския парламент.

По думите му този своеобразен граждански референдум ще принуди Европейската комисия да спазва европейското законодателство и да спре или отмени въвеждането на протекционистки мерки в националните законодателства на редица страни от ЕС, насочени към ограничаване правата на работници и предприемачи от страни от Източна Европа, също членки на Общността.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1329 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.21 | 13:20

2
жалко социалистическо джудже

2017.12.21 | 13:20

1
В Европа плащат еднакво, но тук седесарите обират каймака, времето е тяхно.

Добави коментар

Водещи новини