Гражданският съвет на РБ: Решително против кандидата на БСП сме

  • 08 ноември 2016 16:40

  • 12718
  • 12
Гражданският съвет на РБ: Решително против кандидата на БСП сме
© Булфото (архив)

От Гражданския съвет на Реформаторския блок изпратиха декларация по повод предстоящия балотаж на президентските избори.

В съвета влизат Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, Гроздан Караджов, Петър Славов, проф. Тодор Танев, проф. Михаил Неделчев и други. Публикуваме декларацията без редакторска намеса.

"1. Членовете на Гражданския съвет изказват благодарност към всички граждани в България и по света, които подкрепиха с гласовете си номинираните от нас претенденти в президентската кампания. Благодарим на г-н Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко и ген. Съби Събев за непоколебимото отстояване на позицията за силна и свободна България. Благодарим за достойния резултат, който доказва, че истинската демократична десница има стабилно ядро от осъзнати, компетентни и готови за борба представители.

2. По повод предстоящия втори тур на президентските избори, членовете на Гражданския съвет изразяват своята решителна позиция против кандидата на БСП, който, заедно с подкрепящата го прокремълска партия, открито съдейства за реставрацията на порочните тоталитарни модели, набираща сила в глобален план. За нас е абсолютно неприемливо България да загуби своята извоювана демократична независимост, основана на споделени евроатлантически ценности и за пореден път да попадне в плен при наследниците на тези, които с идеологически манипулации, лъжи и репресии предадоха националните идеали и поставиха българските граждани на колене за десетилетия наред. И днес плащаме цената на техните престъпления, като по един или друг начин – с корупционни сделки и прокарване на чужди интереси – те продължават да ги извършват. Призоваваме всички наши съмишленици да се противопоставят активно на опита между нас и свободния свят отново да бъде издигната стената, разрушена преди 27 години.

3. С оглед напрегнатия външен и вътрешен политически контекст, Гражданският съвет смята, че национално отговорната позиция изисква г-н Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко да отговори на поканата за среща, отправена към него от кандидата, когото българските гласоподаватели посочиха като опонент на БСП в предстоящия балотаж. За разлика от някои политически лидери, Гражданският съвет е наясно, че демократичният вот се заслужава, а не се продава и затова препоръчваме на нашия кандидат г-н Трайков да изиска публичен ангажимент за радикална съдебна реформа, включително на прокуратурата, за законови инициативи срещу корупцията и монополите, за защита на българските приоритети в ЕС и НАТО.

4. Призоваваме българските граждани да бъдат активни и да гласуват, за да не допуснем провалилата се партия на Станишев и Първанов, партията избрала Орешарски и Пеевски, да се промъкне отново през задния вход на политическата сцена! Само по този начин България няма да бъде върната в миналото, а ще продължи европейския си път", завършва декларацията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12718 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
оня с коня

2016.11.10 | 10:02

12
Държите българина на прага на оцеляването сега виете на умряло. Няма само ние да вием и да се чудим как да осигурим нормален живот на децата си. Марш в историята.
111

2016.11.10 | 09:58

11
като сте за Цачева защо в плевен нейния резултат е наполовината на резултата на Радев

2016.11.10 | 09:58

10
ДОЛНИ ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ. САМО ЗА РАДЕВ ЩЕ ГЛАСУВАМ

2016.11.09 | 14:09

6
Караджов ,виж какви бузи си изперкал ,това не е от любов към родината и към избирателите .Това е от мързел и преяждане .Но стига толкова ,хванете се сега на шлифера на ББ иначе сте в бунището .Но и това няма да ви спаси

2016.11.09 | 18:12

9
е за бузи да, ама бсп са изперкали централно
илюминат-ренегат

2016.11.09 | 18:11

8
Деформаторите,решително против България!

2016.11.09 | 14:09

7
Я, ТОВА НА СНИМКАТА ДЕТО ПРИЛИЧА НА ГЛИГАН ПРОЯВИ ЗАЧАТЪЦИ НА МИСЛЕНЕ
Гюро

2016.11.09 | 14:08

5
Леле майка ви да е....а колко сте долни леле!!!!!!!!!!!!!!!!Швестер излез на улицата със цялата ви долна пасмина Българи скапете ги до край!!!!!!!!!!!!!!!!!!! В Неделя пред Ал.НевскиНе се бойте това ни остава ако ББ пак вземе власта
бойко педала

2016.11.09 | 14:08

4
Дати е.ба майката боклук скапан! Подрискайте се от страх още една седмица ваща мама крадлива , че не остана.
Р

2016.11.09 | 14:08

3
Жалки свине от РБ не може повече да мамите с вашата кочина особено с глигана Караджов

2016.11.09 | 14:08

2
абе как така дават гласовете на тези които са гласували за кандидата на рб . не трябва ли избирателите да решат за кого ще гласуват . как така някой ще ми продава гласа .

Добави коментар

Водещи новини