Гражданският съвет на РБ с декларация

  • 11 ноември 2016 17:44

  • 6535
  • 5
Гражданският съвет на РБ с декларация
© РБ

Гражданският съвет на Реформаторския блок, в това число и народните представители от него, категорично се разграничават от опитите на някои от партиите и отделни частни лица да "преподпишат" учредителното споразумение за Реформаторски блок, без участието на всички участници в блока.

Това се казва в декларация от Гражданския съвет на РБ. В декларацията се пояснява: "ясно е, че преподписване на Учредителното споразумение за РБ може да се направи само от всички страни по него". Подписаният от част от тях и някои частни лица "документ" по никакъв начин не може да замести разписания в Учредителното споразумение на РБ Съюзен конгрес, чието провеждане именно тези партии провалиха и който конгрес трябваше при условия на публичност и прозрачност, да създаде обединения траен политически субект - Политическа партия Реформаторски блок. А не поредната партийно-квотна коалиция за разпределение на назначения и облаги от властта и заблуда на реформаторски настроените граждани, се посочва в декларацията.

В нея се заявява, че в представителната демокрация е много важно кой кого представлява. Затова и в политиката няма категория "частни лица", ангажирали се в лично качество. "Гражданският съвет не е оторизирал никого и смята участието на негов член, чийто подпис стои под Учредителното споразумение на РБ за дълбоко неморален акт и предателство към ценностите на демокрацията и доверието на избирателите", се посочва в декларацията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6535 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.11.13 | 22:58

5
Тия недоклатените от РБ не разбрах що за партия са. Пълни измекяли, близогъзци и лаѝномети.....пази боже България от такива..!

2016.11.13 | 22:58

4
Маските падат! Лъснаха мекеретата от РБ на Борисов! ГЕРБ и БСП заедно блокираха реформите!

2016.11.13 | 22:58

3
РБ Е ПРОКЛЯТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!

2016.11.13 | 22:58

2
КОИ БЯХА ТЕЗИ ИКОЙ ГИ РАЗПОЗНАВА -КОЙ

2016.11.13 | 22:58

1
а аз като ;частно лице; може ли да Ви тегля една дълга ;благословия; ? криете се като мишоци докопали бучка сирене и само фондове и декларации са ви в празните чутори

Добави коментар

Водещи новини