Трайчо Трайков: Президентът не трябва де е задкулисен кукловод

  • 12 септември 2016 07:57

  • 2381
  • 2
Трайчо Трайков: Президентът не трябва де е задкулисен кукловод
©

Не съм правил опити да убеждавам СДС да ме подкрепи, те са стигнали до този извод сами – не на последно място и защото симпатизантите и членовете им са гласували в моя полза. Това каза в сутрешния блок на БНТ кандидатът за президент на Реформаторския блок и бивш министър на икономиката и енергетиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Попитан кое е най-доброто решение по казуса АЕЦ "Белене", Трайков заяви, че му е трудно да си представи, че се прави нещо искрено по въпроса. Иначе най-доброто решение е да се вземат възможно най-много пари от активите, които притежаваме по проекта, посочи той.

Според него си заслужава да се работи в посока на изграждането на газовия хъб "Балкан". Каквото и да излезе в тази посока, ще е добре, стига парите да не вървят пред мисленето, каза Трайков.

Колкото и да се говори друго, силата на България в момента идва от това, че сме членове на най-мощния военен съюз в света - НАТО, и на най-мощния икономически съюз - Европейския съюз, заяви кандидат-президентът на Реформаторския блок.

Държавният глава трябва да бъде балансьор, но не задкулисен кукловод. В работата му водещ трябва да бъде националният интерес, подчерта Трайков.

Той заяви още, че ако стане  президент, един от основните му приоритети ще е да доведе докрай съдебната реформа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2381 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2016.09.13 | 14:43

2
Тоя плюнчо кой го пита?

2016.09.12 | 09:21

1
Като говорим за кукли ,кой на Плювньо му дърпаше конците ?Май е едно задокеанско животинче , крава или пък маймунче !

Добави коментар

Водещи новини