Фандъкова: Благодаря на хората, това означава още по-голяма отговорност

  • 30 октомври 2015 07:39

  • 1627
  • 8
Фандъкова: Благодаря на хората, това означава още по-голяма отговорност
©

Благодаря на хората, които ме подкрепиха, това означава още по-голяма отговорност за мен. Това каза новият кмет на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в ефира на БТВ.

Тя призова хората да са активни и на балотажа.

По повод заложническата драма след изборите в "Арена Армеец", кметът на София каза: "Това което се случи е недопустимо. Ситуацията беше предвидима, затова ние бяхме алармирали много по-рано, но не се взеха мерки. Бомбите бяха заложени в Изборния кодекс. За мен е необяснимо, защо не се съобразиха с препоръките ни. Ако приемем, че на нас не са повярвали, се стигна до ситуацията да се убедят нагледно", добави Фандъкова.

Тя увери, че на балотажа ситуацията няма да е такава. Ще има само 1-2 бюлетини, намален е и обема на работата.

Тя коментира и криминалните инциденти в София от последните дни. "Темата за сигурността беше основна тема по време на кампанията. Вчера се случи тежък криминален инцидент. Недопустимо е и поведението на лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Нека си припомним, че това не е прецедент, преди време тези хора влязоха в офиса в Столична община и хората изживяха същия стрес. Това е един начин да се легитимираш и да покажеш, че съществуваш", посочи Фандъкова.

Тя добави, че още не е встъпила в длъжност, но веднага, след като го направи ще се заеме с проектите в столицата. "Винаги съм търсела широка подкрепа за важните проекти за София. Аз нямам никакви притеснения и вярвам, че след като гражданите са ми гласували доверие общинските съветници няма да ми извиват ръцете".

Станцията на бул. "Цариградско шосе" не е била проектирана да обслужва гражданите на "Дружба". Въпреки това Столична община и "Метрополитен" предприе мерки за по-голяма достъпност. Тунелът вече е готов, предстои да се свърже с пешеходна алея", разкри тя.

Тази година построихме нови 8 детски градини. Обособили сме и групи за деца със СОП. Тя благодари на кмет на "Надежда" за съдействието в тази насока.

На въпрос какво е първото нещо, което ще завърши като кмет, Фандъкова заяви: "Първо ще завърша парка на НДК"

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1627 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Саси

2015.11.15 | 22:22

7
Герб подмениха вота, както за София, така и за останалите общини. Фандъкова отдавна няма онова одобрение, което имаше в началото...
mutafoff

2015.11.15 | 22:22

8
Мъж ли си , жена ли си незнам, но си куха лейка. София не е имала по-успешен кмет до сега. Мълчи си куха кратуно!!!
Пак аз

2015.11.02 | 21:35

6
Саси, абсолютно вярно!!! Факта, че избирателната "активност" е само 2-3 %, на кухите лейки от ГРОБ трябва много да им говори!!! Ама, те освен да крадат и да съсипват държавата ни, нищо друго не умеят, така че - честита им "победа" с над 90% по места!!! 3:) :(

2015.11.01 | 14:15

4
А това , че тези които не те подкрепиха са повече , какво означава за теб.
mutafoff

2015.11.01 | 14:15

5
Продължаваш да си глупав

2015.11.01 | 14:06

3
Не се знае още дали са те избрали ще видим на балотажа. Никой не те иска.
мoдepaтop

2015.10.30 | 13:58

2
Г-н сидерст! Невежеството Ви е феноменално! Балотаж се провежда само когато кандидата НЕ е получил повече от половината гласове.
mutafoff

2015.10.30 | 13:58

1
Мдааааа, наистина си феноменално глупав.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини