Влакът – илюзия, наречен ГЕРБ

  • 14 октомври 2011 16:48

  • 6454
  • 31
Влакът – илюзия, наречен ГЕРБ
© Интернет

Случайно или не, точно в навечерието на изборите държавата спря да работи: вътрешният министър излезе в безкраен отпуск, парламентът във ваканция, премиерът донасити и без това достатъчно наситената си откъм парадност програма, но за зла участ на всички тях, точно в този момент спря и локомотива, който теглеше БДЖ далеч от мъртвите коловози.

Оказа се, че най-голямото държавно предприятие фигуративно присъства в документациата на едно, че и повече министерства. И докато там се занимаваха предимно телевизионни изяви една огромна човешка маса се събуди с усещането за страх, че скоро може и да си изгуби работата.

Финансовият гений на Дянков категорично отхвърли възможността държавните железници да получат рамо от държавата – първо, защото очевидно не са сред основните му приоритети и второ, защото човешкият фактор, както показва практиката от последните две години в неговото разбиране изобщо не присъства.

Да, но железниците дават хляб поне на три поколения, което обаче също далеч не прави кой знае какво впечатление на силните мъже в държавата, заради чиято компетентност днес нещата в системата са оставени на самотек.

Всъщност, ситуацията в железниците много точно илюстрира абсолютната безпомощност и тоталното разминаване с реалността на сегашното българско правителство. Представяте ли си?

За две години да се „изпарят” поне 650 вагона!

650 вагона!

Нарязани на скрап може би, или заприходени на тъмно, за да се усвояват някакви средства, които така или иначе няма да стигнат до портфейлите на редовия машинист, кондуктор или работник по подръжката.

650 вагона не просто изчезват, те са материалния израз на едно двегодишно безхаберие – без значение дали е в сферата на културата, икономиката или здравеопазването.

За това и хората от гара Горна Оряховица или тези в Мездра в повечето от случаите вярват, че „Ако не си помогне сам човек – няма и Господ да му помогне....”. Но докато трупат сили и търсят парче надежда, силите им стават все по-малко, а самите те се чувстват като овехтели цветя. И се чудят като гледат всичката тази картина около себе си да се смеят ли или да плачат от яд на един поувяхнал виц, разказан с днешна дата:

Премиерът Борисов поканил възможно най-високпоставените персони на планетата на луксозна обиколка у нас. Решил между другото в и без това убийствено натоварената си програма да им подари разходка с влак.

Открил „новопостроената”, през 1976-та година гара сред шум от фанфари и танц на мажоретки и поканил достопочтенните гости да се качат на пряснобоядисан влак, за да се повозят из България, където с очите си да видят морето от чуждестранни инвеститори, които пътуват по новооткритите магистрали.

В компанията на вътрешния министър, пременен като кондуктор почерпил гостите с червено вино, песен на Веселин МариновВеселин Маринов Веселин Маринов е български певец . Той е роден в град Полски Тръмбеш. Има шанса да завърши и химна на ГЕРБ, изсвирен лично от Митко Щерев, седнал пред белите клавиши със синьобяла фланелка с надпис „Диана – експрес”
Запътили се към локомотива, като премиерът лично се заел с неговото управление.

Машината потеглила и постепенно набрала скорост. Огромно обаче било удивлението на гостите, когато разбрали, че едновременно могат и да се возят, и да наблюдават движението на влака отстрани.

Просто защото група статисти тичали от двете страни с имитации на дървета и електрически стълбове, създавайки илюзията за движение, а друга една група от здрави момчета люлеели влака за по-голяма достоверност.

Илюзия.

Илюзията понякога е сладко усещане, стига да не провокира в човек чувството на несигурност и усещането за глад. Да, този перифразиран виц наистина е поувяхнал, макар и днес по нашите железници да пътуват вагоните от „онова време...”, чудя се обаче как през всичкото това време на никой и през ум не можеше да му мине, че ей така, като бучка лед по средата на лятото, могат изневиделица да се стопят 650 вагона.

Възможно е, при това едва след две години експеримент с и без това вълчата ни издръжливост. Уви, железниците имат малшанса да бъдат непопулярна гледка по време на избори. Или единственото им присъствие там евентуално ще бъде, ако Плевнелиев обещае да пусне влак от София до Гоце делчев. Мисля, че това обещание би било съвсем в унисон с всичките му останали.

Има обаче един малък проблем: недостикът на статисти, които да тичат с имитации на дървета и електрически стълбове около измисления влак.

Калин Каменов

Последвайте канала на

6454 31

Коментари 31

Добави коментар
234

2011.10.16 | 00:38

14
В ТАЗИ БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИТЕ СА КОМУНЯГИ НЯМА БСП НЯМА СДС А ПЪК ЗА ГЕРБ ДА НЕ ГОВОРИМ.ИМАХ НЯКАКВА НАДЕЖДА В БОЙКО АМА ТОЙ Е СТРАШНО САМОВЛЮБЕН И КОМПЛЕКСИРАН ЧОВЕК.ЗА ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА ВСЕКИ ДЕН СТАВА ПО ЗЛЕ.А БОЙКО НОЖИЦАТА НЕ СЛИЗА ДА СЕ ПЪЧИ НА ЕКРАНА.С АСВАЛТ ТУХЛИ И ВАР НЯМА КАК ДА ПОДОБРИШ ЖИВОТА НА ХОРАТА.ТОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ ЕДИН ДЕН НАРОДА ЩЕ ГО ИЗДИГНЕ НА ПИЕДИСТАЛ ЗАРАДИ НЯКОЙ И ДРУГА ПОСТРОЕНА МАГИСТРАЛА.НО ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖИ.ЩЕ БЪДЕ ОПЛЮВАН И ПСУВАН И НИКОЙ НЯМА ДА ГО ПОМНИ

2011.10.16 | 10:59

31
Така е сега. Не в бъдеще. В момента е оплюван. Ако си го харесвал преди не е било защото си имал някакви надежди в него. Тези които са имали ги имат още. Харесал си го защото си мразел част от другите. А относно помненето- ще го помнят. Особено недоволните на които им спря далаверките и им бръкна в джоба. Не вярвам съкровеното му желание да е било да го харесват всички. Това е невъзможно. А относно комплексите- ами погледни в огледалото. Ти оплюваш един човек от чиято работа и бъкел не отбираш. Значи не осъзнаваш собствената си комплексарщина.
Кик

2011.10.16 | 00:45

21
Много си прав. Колкото помнят хората какво изградиха комунистите. Алооо Бойкоо - комунистите изградиха държавата, язовирите, АЕЦ и другите магистрали които не си построил ти. Мнооого заводи също. И кой им е благодарен? Хората искат достоен живот. Дори чистачките с минимална заплата са хора и им се ходи да пробват магистралите - да отидат на почивка за една седмица в годината поне.
аз

2011.10.16 | 00:40

16
Еми кво се чудиш, Бойко е като Тато, все комунисти и той гради много за народа и сега Бойко пак гради за нас а ние боси и голи ходим и само гледаме в паницата на чужденците :)))
Злато

2011.10.16 | 00:51

30
Уж обещаваха много, да станем истинска европейска държава, да имаме европейски заплати, да живеем сигурно и да знаем, че има кой да ни защити, когато имаме нужда - но работата е там, че за тези 2 години ГЕРБ доказаха, че са същите като предишните ! Много говорене, много обещания, а още повече измъквания и фалш от всякъде !
времето

2011.10.16 | 00:51

29
В чужбина, когато някой управляващ бъде замесен в скандал даже и да не е виновен той си подава оставката мигновено, а тук влязат ли във властта няма махане. И след някой гаф се правят, че нищо не е станало, а ние стоим и си мълчим като добри овчици. Събудете се бе хора ! Трябва да изритаме най-после Боко и компания !
AJ4A

2011.10.15 | 23:09

11
Древна източна поговорка гласи "Когато ученикът е готов, учителят сам ще го намери", та когато и българския народ е готов, истинския честен и достоен лидер сам ще се намери. Като изриташ Бойко и Герб кой ще сложим във властта - "първообраза" на Герб БСП ли или другите "разновидности" на комунистическата идеология в лицето на СДС, НДСВ, Атака, Яне Янев и т.н. Народът като узрее и израстне като самосъзнание сам ще открие правилния път на развитие - дотогава Господ да му е на помощ с такива управляващи и кандидат-властимащи като Станишев, Калфин, Борисов, Цветанов, Сидеров, Костов и тем подобните!
vladov101

2011.10.16 | 00:50

28
авторът да не от ония сто годишните червени калинки бсп
Гого

2011.10.16 | 00:45

25
На Б.Б влака е композиран и той ще си замине като БСП и СДС нито се справи със корупцията безработицата и доходите. Пак бюджет 2012 няма да има увеличение на пенсии и заплати но за депутате ще има за тях тези закони не важат.
AJ4A

2011.10.16 | 00:50

27
Влакът на Бойко Борисов е не само вече композиран, но и с пълна пара се движи по предварително зададеният му маршрут. И той ще си отиде, като СДС, НДСВ, но не и като БСП, защото БСП не е просто партия, а е една цяла идеология - една змия с много най-различни и на вид и на "цвят" глави, всяка от които обаче все толкова "отровна" за България и българския народ. Нещо друго обаче е много обезпокоително, че и тъжно дори - много, много хора така и не доживяха, така и няма да доживеят времето, когаот ще могат да се порадват на истинската свобода и демокрация, когато ще могат да черпят с шепи от плодовете на собствения си труд през годините. Тъжно е и че от избори на избори и нашия живот отминава безвъзвратно и безпаметно. Затова е време да се замислим, да повярваме, че ние честните, почтените и трудолюбиви хора на Република България сме последната надежда на народ и Родина. Няма място за отстъпление! Сега и само сега е времето да "зашлевим" звучен и публичен "шамар" на управляващите, като ги лишим от правото да се пъчат с нашите гласове на изборите!!!!! Те ни карат да гласуваме от омраза и гняв спрямо някой, а след изборите, този който бъде избран ще се окаже, че с нищо не е по-различен от предишния, ще забрави, че хората са гласували за него (нея) не от уважение към личността му, не от любов, а от омраза към конкурентите му и ще се пъчи ли пъчи колко българи стояли зад него, какъв народен избраник бил, с каква народна любов се бил плзвал!!!! Няма как да спрем този театър на абсурда освен като гласуваме единствено от любов и уважение, а не от омраза и отрицание и ако никой кандидат не заслужава нашата любов, нашето уважение, по-добре да не даваме власт, самочувствие и повод за самохвалство на кандидата, който не само, че не заслужава, но и после със сигурност би злоупотребил с властта си и би я използвал срещу самите нас, срещу нашите деца и близки, срещу всички честни, трудолюбиви и почтени хора!!!!
matotaupa

2011.10.16 | 00:44

20
Е след като няма да има увеличение на заплатите и пенсиите защо да го избирам ББ и неговата партия???Три години не увеличи нито заплати, нито пенсии - на какво се надява, само малоумник ще гласува за такава партия която го докара не до просешка тояга, ами и без тояга даже.И вече трета година се оправдава с тройната коалиция.Ами тя отдавна я няма, а пък и бюджет 2010 и 2011 си ги гласуваха ГЕРБ, така, че няма място за оправдания с някой който отдавна го няма.Какво свърши това правителство освен да прави магистрали, да си дава вид, че се бори с престъпността/толкова много станаха осъдените престъпници, че чак не им помня имената/и постоянно да се показват колко много са направили и ако не са били те никой нямало да го свърши товНещо да кажете по въпроса???
eskimos

2011.10.16 | 00:49

26
ne vqrvam v duxove,no zapo4vam da vqrvam,4e umirane ima,ot1rvane nqma...ot komunistite:)

2011.10.16 | 00:45

24
Деба и червените педали, съвсем са полудели, хем са насрани, хем другите обвиняват, че им е срал някой в гащите!!! Те не могат да се примирят, че до 3-4 месеца лягат на специалния съд, който ще ги шиба, да си търсят масълце!!! Така ще е след изборите, ще се появят червените пари и за изгладнелите и за пенсии!!!
опа опа

2011.10.16 | 00:45

23
Калин Каменов Колко ти плащат БСП ? Ако е повече от левче на думичка са се прекарали, понеже статията ти не струва...
опа опа

2011.10.16 | 00:45

22
Калин Каменов Колко ти плащат БСП ? Ако е повече от левче на думичка са се прекарали, понеже статията ти не струва...

2011.10.16 | 00:44

19
Вагоните са откраднати от бандата на киро мангала, нарязани са за скрап, а с парите червените финансират предизборната си кампания. ГЛААААААААД, да видите лесно ли му е на НАРОДА!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини