Калфин: Ще искаме оставката на Цачева заради разпускането на парламента

  • 06 октомври 2011 14:35

  • 1200
  • 0
Калфин: Ще искаме оставката на Цачева заради разпускането на парламента
©

Предложението на председателката на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и решението на мнозинството за прекратяване на парламентарните заседания е срамно за българския парламент. То е срамно и за всички български държавни институции.

Това каза кандидатът за президент от БСП Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска по повод решението на мнозинството от ГЕРБ парламентът да не провежда пленарни заседания от 12 до 21 октомври, съобщиха от предизборния щаб.

За първи път от 22 години демокрация в България, се прави такова нещо и то с абсурдния аргумент, че там щели да се обсъждат политически въпроси и парламентът да се превърне в политическа трибуна. Предназначението на парламента е именно такова – избраните в него депутати, представители на различни политически сили, да могат да поставят политически въпроси, колкото и неудобни да са те за управляващите, допълни кандидат-президентът на БСП.

Затова първо призовавам своя опонент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да коментира дали приема и подкрепя подобно запушване на устата на институциите. Второ - обръщам се и към президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и депутатите да потърсят възможности за сезиране на Конституционния съд. Трето – смятам, че с подписка на 48 народни представители могат да свикат заседание на парламента, за да може той да работи по важни за България проблеми през оставащите две седмици до изборите. Първият от тези проблеми трябва да бъде искане на вот на недоверие на председателката на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, която предложи неговото закриване с мотива парламентарната трибуна да не се превръща в място за предизборна пропаганда, каза още Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1200 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини